Sınırda gazetecilere asker yasağı

Sınırda gazetecilere asker yasağı

Serêkaniyê'de YPG güçlerinin El Kaide'ye bağlı çetelere ile yaşanan çatışmalarda sınır hattınının kontrolünü ele geçirmesi ardından Türkiye tarafından sınır bölgesine gidip çekim yapmak isteyen gazetecilere yasak getirdi.

Ceylanpınar tren istasyonunda bulunan yerli ve yabancı gazetecilerin yanına askerlerle birlikte gelen bir Albay, burada çekimin yasak olduğunu ve gazetecilerin hemen bölgeyi terk etmeleri gerektiğini söyledi. 

Gazetecilerin tepki göstermesi üzerine ismi öğrenilemeyen Albay, gerekirse gazetecilerin zorla bölge dışına çıkarılacakları tehdidinde bulundu.  

Aralarında canlı yayın ekiplerinin de bulunduğu gazetecilerin bir bölümünün istasyon alanındaki bölgeyi terk etmek zorunda kaldıkları öğrenildi.