Şırnak'taki heyelanda 4 çocuk öldü

Şırnak'taki heyelanda 4 çocuk öldü

Kuzey Kürdistan'ın Şırnak kentinde meydana gelen heyelanın yıktığı halı saha duvarının altında kalan 4 çocuğun hayatını kaybettiği bildirildi.  İki kişi ise halen kayıp.

Şırnak'ın Güzelbahçe Mahallesi'nde sağanak yağış nedeniyle heyelan meydana geldi. Heyelan nedeniyle bir halı sahanın istinat duvarının maç sırasında çökmesi sonucu çok sayıda kişi enkaz altında kaldı. 

Alınan bilgilere halı sahanın üst tarafında meydana gelen heyelanın sürüklediği toprak, içinde çocukların maç yaptığı sahanın istinat duvarını yıkılmasına yola açtı.

Göçük altında kalan çocuklardan 4´ü hayatını kaybettiği bildirildi.  Gece boyunca yapılan çalışmalar sonucu 3 çocuk yaralı kurtarılırken, kayıp 2 kişi için aramalar sürüyor. Bir önceki bilançoda 2 kişinin hayatını kaybettiği, 2 kişinin ise ağır yaralandığı bildirilmişti.

Öte yandan Şırnak'ın Uludere ilçesine bağlı Andaç (Elivun) Köyü'nde ve ona bağlı Aslanlı (Şivrezan) ile Yarma (Girenus) mezralarında bugün öğlen itibari ile şiddetlenen sağanak yağış, bazı kerpiç evleri yıkılmayla karşı karşıya getirdi. Caddelerde akan sulardan dolayı bazı evlerin kemerlerinde aşınma meydana gelirken, köy sakinleri evlerini boşaltmak zorunda kaldı.