Siyasi soykırım: Çok sayıda kentte onlarca gözaltı

Türkiye ve Kuzey Kürdistan'daki siyasi soykırım operasyonlarında çok sayıda kişi gözaltına alındı.

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'a dönük uluslararası komplonun yıl dönümünde, çok sayıda kentte siyasi soykırım operasyonu düzenlendi. Operasyonlarda HDP yöneticileri ve gençler, gözaltına alındı.

AMED
Amed'de sabah saatlerinde birçok adrese siyasi soykırım operasyonu düzenlendi. Baskınlarda şu isimler gözaltına alındı: "HDP İl Örgütü yöneticisi İrfan Söner, Bağlar İlçe Eşbaşkanı Mehmet Atlıhan ve Yenişehir İlçe Eşbaşkanı Sadrettin Kaya, Demokratik İslam Kongresi (DİK) üyesi Mele Yusuf Andan, Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Bağlar İlçe Örgütü yöneticisi Ali Alkan, HDP Bağlar İlçe Örgütü yöneticisi Abdullah Dengiz ve Bağlar Belediyesi eski Meclis üyesi Rıfat Turfan." HDP Bağlar ilçe yöneticisi Fattullah Işıktaş’ın da evine baskın yapıldığı ancak evde bulunmadığı için gözaltına alınamadığı belirtildi. 

SİLAH DOĞRULTTULAR, HAKARET ETTİLER

Kayapınar'ın Fırat Mahallesi’nde DİK üyesi Mele Yusuf Andan’ın evine yapılan baskında, polislerin aile fertlerine hakaretlerde bulunduğu belirtildi. Andan Ailesi, polislerin baskında kendilerini yere yatırdığını, silah doğrulttuğunu ve hakaretlerde bulunduğunu aktardı.

DERSİM
Dersim merkezde de sabah saatlerinde üniversite öğrencilerinin kaldığı yurtlar, öğrenci ve HDP'lilerin evlerine baskın düzenlendi. Baskınlarda ismi öğrenilemeyen 10 kişi gözaltına alındı.
Kentteki gözaltı sayısının artabileceği belirtildi.

MARDİN
Mardin'in Kızıltepe ilçesinde yapılan baskınlarda ise Sait Sırdaş (21) isimli kişi gözaltına alındı. Baskın sırasında evdeki eşyaları dağıtan polislerin, gözaltına aldıkları Sırdaş'ı İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı TEM Şube'ye götürdükleri öğrenildi.

VAN
Van’da sabah saatlerinde birçok eve baskın düzenlendi ve çok sayıda kişi gözaltına alındı. Baskınlarda, Mezopotamya Ajansı (MA) Muhabiri Yunus Duman da gözaltına alındı. İl Emniyet Müdürlüğü TEM Şubesi'ne götürülen Duman'ın dosyası hakkında 24 saat avukat kısıtlılığı getirildi.

ANKARA
Ankara’da bu sabah saatlerinde çok sayıda eve baskın düzenlendi. Çok sayıda kişinin gözaltına alındığı öğrenildi. Gözaltına alınanlar arasında HDP üyeleri ve üniversite öğrencilerinin de olduğu öğrenildi.