Siyasi soykırım: Albüm, bilgisayar ve parayı gasp ettiler

Türk polisi ESP, SKM, SGDF, Kaldıraç ve ETHA'ya yönelik gerçekleştirdiği soykırım operasyonlarında Albüm, bilgisayar ve paralara el koydu.

Ezilenlerin Sosyalist Partisi (ESP), Sosyalist Kadın Meclisleri (SKM), Sosyalist Gençlik Dernekleri Federasyonu (SGDF), Kaldıraç ve ETHA'ya dönük İzmir merkezli operasyonda 48 kişi gözaltına alındı. Gece saatlerinde yapılan siyasi soykırım operasyonlarında, ETHA'nın İstanbul'un Aksaray ilçesinde bulunan bürosunun kapısının kırılarak içeriye girildiği belirtildi. Polis, ajansın fotoğraf makinesi, kameralarında bulunan hafıza kartları ve bilgisayarların hard disklerine el koydu. Ajans çalışanları ve avukatlarının refakati olmadan yapılan aramada bilgisayar kasalarının kırıldığı ve büroda bulunan 6 bin 600 TL'ye el konulduğu da öğrenildi.
İzmir'de ESP İl Örgütü binasına yapılan baskında partinin tabelasının polisler tarafından parçalandığı belirtildi.

MALZEMELER GASP EDİLDİ

Polis, İstanbul Kadıköy'de bulunan Bilim Eğitim Estetik Kültür Sanat Araştırmaları Vakfı'nın (BEKSAV) binasını da bastı. Yine BEKSAV'ın stüdyosunu da basan polis, vakıf bünyesinde çalışma yürüten Vardiya Müzik Grubu'nun yeni albüm kayıtlarına, kamera ve bilgisayarlara el koydu.