Siyasi soykırım Bingöl ve Mersin'de protesto edildi

HDP'ye dönük siyasi soykırım saldırıları Bingöl ve Mersin'de protesto edildi.

Bingöl'de HDP il binası önünde siyasi soykırım saldırılarına karşı oturma eylemi yapıldı.

Eylemde konuşan HDP Bingöl İl Eşbaşkanı Veysi Kaya, iktidarın karşısında demokrasiyi inşa edecek, faşizme son verecek güç olduklarını ifade ederken, “Düzmece operasyonlar bu kararımızdan bizi vazgeçiremez, bir yandan daha da güçlü kılacaktır. Keyfiyetçi yaklaşımlarla MYK üyelerimizin, önceki dönem vekillerimizin, PM üyelerimiz gözaltı süresi uzatılmış, adeta işkence yapılmaktadır. Bu yaklaşımdan derhal vazgeçilmeli bu gözaltı oyunundan vazgeçilmelidir. HDP halktır susturulamaz” dedi.

Mersin’de sabah saatlerinde polislerce yapılan siyasi soykırım operasyonlarında, HDP Mersin İl Eşbaşkanı Gülbahar Şöfer ve HDP Parti Meclisi üyesi Barış Karabıyık gözaltına alındı.

HDP İl Örgütü, Şöfer ve Karabıyık’ın gözaltına alınmasını il binası önünde protesto etti. Açıklamaya CHP ve TİP'in yanı sıra Emek ve Demokrasi Platformu bileşenleri de destek verdi.  

HDP Eşbaşkan Yardımcısı Ercan Alp, "Bu ülkenin geleceğini, demokrasisini, eşitliğini ve adaletini AKP cuntasına teslim etmeyeceğiz. Bunun için gereken her türlü tutum, davranış, direniş ve başkaldırı ne ise demokratik çerçevede yaptık ve bundan sonra da yapacağız” dedi. 
"Geri adım atmayacağız" vurgusunda bulunan Alp, "Dün, bugün ve bundan sonra da HDP susmadı ve bundan sonra da AKP’nin keyfiyetçi tutumuna karşı susmayacaktır" mesajını verdi.