Siyasi soykırım operasyonları Kadıköy’de protesto edildi

Kadıköyde, bir araya gelen ve aralarında HDP’nin de olduğu birçok siyasi parti ve sivil toplum kuruluşu ESP’ye yönelik 12 ilde gerçekleşen siyasi soykırım operasyonunu protesto etti.

Halkların Demokratik Partisi (HDP), Ezilenlerin Sosyalist Partisi (ESP), Birleşik Devrimci Parti, Partizan, Kaldıraç'ın da aralarında olduğu birçok siyasi parti ve sivil toplum kuruluşu, Kaldıraç okurlarının ve ESP Eşbaşkanı Özlem Gümüştaş’ın da aralarında bulunduğu 48 kişinin gözaltına alınmasını protesto etti. Kadıköy'de bulunan Süreyya Operası'nın önünde bir araya gelen siyasi partiler, "Bize gücünüz yetmez biz kazanacağız" pankartını açarken sık sık "Gözaltılar, baskılar, tutuklamalar bizi yıldıramaz", "Direne direne kazanacağız" ve "Birleşe birleşe kazanacağız" sloganları attı. Açıklamaya, Halkların Demokratik Kongresi (HDK) Eş Sözcüsü İdil Uğurlu, HDP İl Eşbaşkanları Elif Bulut ve Erdal Avcı, siyasi parti ve sivil toplum kuruluşu yöneticilerinin yanı sıra birçok kişi katıldı.

AKTAŞ: OPERASYON KORKULARIN ESERİ

Açıklamada ilk olarak söz alan ESP MYK Üyesi Deniz Aktaş, bir kez daha sosyalistlerin, özgür basının hedef alındığını belirterek, iktidarın kadınlardan, işçilerden, Boğaziçi Üniversitesi öğrencilerinden korktuğunu ifade ederek, operasyonların bu korkuların eseri olduğunu dile getirdi. "Korkmakta haklılar” diyen Aktaş, “Bu korkularını daha büyük bir isyana dönüştüreceğiz" dedi.

ALP: İKDİDAR DEVRİMCİLERİ HEDEFE KOYARAK ÖMRÜNÜ UZATMAYA ÇALIŞIYOR

Kaldıraç temsilcisi Yusuf Alp da bu operasyonun ne ilk ne de son olduğuna dikkati çekerek, "Yağma, rant, savaş ekonomisi üzerine kurulmuş, tel tel çözülen bu çürümüş burjuva egemenlik, her türlü baskı ve zora rağmen durduramadığı direniş karşısında bir kez daha devrimcileri hedefe koyarak ömrünü uzatmaya çalışıyor. Biz tüm bu saldırılara karşı süren direnişleri yayarak, birleştirerek mücadeleye devam edeceğiz" diye belirtti.

UĞURLU: BİRLEŞİK MÜCADELEYİ ÖRGÜTLEMEYE DEVAM EDECEĞİZ

HDK Eş sözcüsü İdil Uğurlu da iktidarın çaresiz olduğunu belirterek, baskılara rağmen birleşik mücadeleyi örgütlemeye devam edeceklerini ifade etti. Uğurlu, "Emekçi ve köylülerin yanında olmaya devam edeceğiz. Şimdi ‘ezdiğiniz herkes’ size gereken cevabı veriyor. Sokaktan koptunuz. Sarayı’nızda halka düşman politikalar üretiyorsunuz. Mücadeleyi yükseltme gücü olan herkese saldırıyorsunuz. Baskı, tecrit ile bizi yıldıramazsınız. Biz kazanacağız" ifadelerini kullandı.

HDP İstanbul İl Eşbaşkanı Elif Bulut, devrimcilere karşı sürekli uygulanan baskının hiçbir işe yaramadığının altını çizerek, "Onlar saldırdıkça bizde mücadele ediyoruz. Yoldaşlarımızı tutsak edilebilirsiniz ama biz dışarıda mücadelemizi sürdüreceğiz. Sonuna kadar sözümüzü söylemeye devam edeceğiz" diye belirtti.

GÜRBÜZ: SOSYALİST BASIN GÖREVİNİ YERİNE GETİRECEKTİR

Etkin Haber Ajansı (ETHA) adına söz alan Nadiye Gürbüz, sosyalist basının yıllardır baskılara rağmen görevini yerine getirdiğini dile getirerek, "Arkadaşlarımız gözaltına alındılar ama biz işçilerin, kadınların sesi olmaktan vazgeçmeyeceğiz" dedi.

Konuşmaların ardından basın ortak basın açıklaması okundu. Metni okuyan Kaldıraç okuru Tugen Gümüşay, "Bir itirafçının önüne konan listeye imza atması ile belki de aynı eylemde bile yan yana gelmemiş onlarca sosyalist, avukat, gazeteci, tiyatrocu, öğrenci ayni 'suç' torbasına atıldı" diyerek, operasyonun amacının önceki operasyonlarla aynı olduğunu söyledi.

“Bu gözaltılar hukuksuzdur demiyoruz. Çünkü Saray’ın hukukunun tam olarak bu olduğunu biliyoruz” diyen Gümüşay şöyle devam etti: “Biz meşruiyetimizi burjuva hukuktan değil, işçi sınıfı ve ezilenlerin çıkarlarından ve öfkesinden alıyoruz. İşsizlik, yoksulluk baskı, yasak, taciz, tecavüz, inkar ve kayyumların canınıza tak ettiğini ve bir çıkış yolu aradığınızı biliyoruz. O çıkış örgütlenmektir. Çünkü tüm sorunlarımızın kaynağı, bu çürümüş düzendedir." Açıklama sloganlarla son buldu.