Siyasi soykırım operasyonları: Onlarca gözaltı, 9 tutuklama
Kuzey Kürdistan ile Türkiye'deki gözaltı ve tutuklamalar sürüyor. Birçok merkezde polis operasyonları sonucu onlarca kişi gözaltına alındı.
Kuzey Kürdistan ile Türkiye'deki gözaltı ve tutuklamalar sürüyor. Birçok merkezde polis operasyonları sonucu onlarca kişi gözaltına alındı.
Kürt halkının direnişini kıramayan AKP'nin siyasi soykırım operasyonları devam ediyor. Manisa, Muş ve Van'daki operasyonlarda çok sayıda kişi gözaltına alınırken, Afyon'da da 9 kişi tutuklandı. Berkin Elvan'ın katledilmesini protesto edenler de Ankara'da gözaltına alındı.
MANİSA
Manisa'nın Saruhanlı ilçesinde sabah saatlerinde çok sayıda eve baskın yapıldı. Baskınlarda HDP ilçe üyesi 12 kişi gözaltına alındı. Gözaltına alınan Lokman Gül, Erol Bitmez, Ekrem Darçın, Ali Kaban, Fahrettin Kaban, Muharrem Demir, M. Ali Akkurt, Recep Kerem, Serdar Buldu, Abdurahman Taş, Haşim Kerem ve Ömer Bağcı, İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü.
AFYON
Afyon'da 8 Mart'ta ev ve yurtlara yapılan polis baskınında gözaltına alınan Afyon Kocatepe Üniversitesi öğrencisi 20 kişi emniyetteki işlemelerinin ardından Afyon Adliye'sine getirildi. Savcılık ifadelerinin ardından tutuklama talebi ile mahkeme sevk edilen öğrencilerden 11'i serbest bırakılırken, 9'u "Örgüt üyesi olmak" iddiasıyla tutuklanarak cezaevine gönderildi.
MUŞ
Muş'un Varto ilçesinde sabah saatlerinde yapılan ev baskınlarında çok sayıda kişi gözaltına alındı. Devlet güçleri, ilçe merkezinde bulunan Gümgüm ve Hürriyet mahallelerindeki baskınlarında evlerin kapı ve camlarını kırdı.
Yine Sazlıca (Qerqerut), Leylek (Leylek), Gulîç (Gülice), Înalî (Yılanlı) ve Hebîba (Haksever) köylerine de eş zamanlı olarak baskınlar düzenlendi. Baskınlarda 15 yaşındaki B.A., Faysal Özgül, Mücahit Bingöl, Fevzi Sever, Cemil Öztok, Ahmet Yıldız, Yavuz Bingöl ve Sinan Boylu gözaltına alındı. 8 kişi, Muş İl Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü.
VAN
Van’ın Özalp ilçesinde bulunan Çamurlu Mahallesi’nde ev baskınları yapıldı. Baskınlarda Ergin Ataç, Yaşar Vergili, Ömer Şener ve soyadı öğrenilemeyen Melek isimli kadın gözaltına alınarak İlçe Jandarma Komutanlığı’na götürüldü.
ANKARA
Berkin Elvan'ın katledilmesini Ankara Barosu önünde protesto eden DEV-LİS üyesi 4 öğrenci darp edilerek gözaltına alındı. Tuzluçayır'da ise eylem yapan liselere saldıran polis 11 öğrenciyi gözaltına aldı.