'Soru varmış' dediler, Yüksekdağ Facebook'a geldi

HDP Eş Genel Başkanı ve Van milletvekili adayı Figen Yüksekdağ, "Soru varmış dediler, geldim" diyerek, facebook üzerinden halkın siyaset ve hayata dair sorularına yanıt verdi.

 

HDP Eş Genel Başkanı ve Van milletvekili adayı Figen Yüksekdağ, "Soru varmış dediler, geldim" diyerek, facebook üzerinden halkın siyaset ve hayata dair sorularına yanıt verdi. Yüksekdağ, sosyal medya üzerinden halkla keyifli bir sohbet gerçekleştirdi.

HDP Eş Genel Başkanı ve Van milletvekili adayı Figen Yüksekdağ, "Soru varmış dediler, geldim" diyerek, facebook üzerinden halkın siyaset ve hayata dair sorularına yanıt verdi. Yüksekdağ, sosyal medya üzerinden sorulara yanıt veren ilk siyasetçi oldu.

"AKP ile koalisyon yapacak mısınız?" sorusuna, "Hiçbir partiyle koalisyon gündemimizde değil, AKP başta olmak üzere" yanıtını verdi.

Yüksekdağ, 1 Mayıs'ta nerede olacağı yönündeki sorusu üzerine "Taksim'deyim" dedi.

Yüksekdağ, "Bugün Taksim'de Aleviler ile beraber duruşunuzu gösterecek misiniz?" sorusuna, "Alevilerin sadece Taksim'de değil, İdlib'de, Lazkiye'de, Sivas'ta, Maraş'ta, Çorum'da, Hatay'da yanında duruyoruz. Biz'ler Alevi'yiz" yanıtını verdi.

HDP'nin sosyal politikalarıyla ilgili bir soruya, "HDP'nin programı çocuklara yeni bir hayat verme programıdır. Programımızda çocuk hakları ve çocukların tüm toplum tarafından sahiplenilmesi için oldukça kapsamlı projeler var. Çocuklara eğitim, ücretsiz gıda desteği gibi projelerimiz Biz'lerle hayat bulacak" yanıtını verdi.

“Diyanet İşleri Başkanlığı'nın kaldırılmasıyla ilgili bir soruya şu yanıtı verdi: "Diyanet'in kaldırılması talebi bizim gündeme getirdiğimiz değil, sahiplendiğimiz bir talep ve doğru. Bu devlet kurumu, halkımızın inancı üzerinde kurulmuş bir baskı yapısıdır, Biz'ler onu kaldırıp inancı özgürleştirmek istiyoruz. Bunun neresi kötü? Tarihsel bir hatırlatma yapmak istiyorum, din ve inancın sembolü gibi sunulan Diyanet İşleri Başkanlığı, bu memlekette cemaatleri medreseleri, halkımızın toplumsal örgütlenmelerini baskılamış, yasaklamıştır. Sadece Aleviler üzerinde değil, aslında Sünniler üzerinde de bir baskı kurumu haline getirilmiştir. Hiç birimiz dini Diyanet'ten öğrenmediğimize göre, o kaldırıldığında da unutmayız çok şükür."

Demirtaş, "Diyanet İşleri Başkanlığı kalkınca yerine ne gelecek?" sorusuna "İnanç İşleri Başkanlığı gelecek. Yani, halklarımızın din ve inancını özgürce yaşaması için hem kamu tarafından eşitlik hukukuyla desteklenecek, hem de din alanındaki devlet baskısı ve tahakkümü ortadan kaldırılacak. Sadece Sünni İslam din insanları değil, Türkiye'deki tüm inançların temsilcileri bu kurumunda yer alabilecek, çalışmalarını yönlendirebilecek" yanıtını verdi.

Karadeniz'deki oy oranıyla ilgili soru üzerine "Karadeniz oy oranımızı yükselteceğimiz bir bölge. Belki vekil çıkaramayabiliriz ama çok ciddi bir yükseliş kaydedeceğimize eminim" dedi.

ÖĞÜT İSTEYENLER OLDU

Soru sormak yerine, Yüksekdağ'dan öğüt isteyenler de oldu.

"Partimize her gün yapılan bu ırkçı saldırılar canımı çok yakıyor . Bir öğüt verin de sakinleşeyim" mesajı üzerine, Yüksekdağ, "Bütün partili arkadaşlarımız ve HDP'ye destek verenler hiçbir provokasyona gelmeyecek kadar kendisine güvenmeli. Kazanacak olan Biz'leriz, bunu unutmayın. Provokasyonlar, kaybedenlerin korkusudur, sakin olun" dedi.

Gençler, Yüksekdağ'ın kitap önerisinde bulunmasını istedi. Yüksekdağ, bunun üzerine "Bir kaç kitapla kurtaramazsınız Zamane gençleri, az okuyup çok öğreneceğinizi sanıyorsunuz, de miii? Klasikleri ihmal etmeyin. Tarih ve toplum çözümlemesi üzerine yazılı eserleri de" dedi.

HALAY DAVETİ EKSİK OLMADI

"Eğer barajı geçerse o gece kutlamalarda halkın koluna girip halay çekecek misiniz?" diyen bir HDP'liye ise, "Ben bulduğum her fırsatta halay çekiyorum, o fırsatı hayatta kaçırmam" yanıtını verdi.

Yüksekdağ, "Seçimi kazandıktan sonra siz ve Selo başkan bize çiğ köfteye yemeye gelir misiniz?" çağrısı üzerine, "Ooo. Adres nedir?" diyerek adresi istedi.

Yüksekdağ, siyaset dışındaki sorulara yanıt verdi. "Hangi takımı tutuyorsunuz?" sorusuna "Beşiktaş ama ikinci bir takımım daha var. Adana Demirspor" yanıtını verdi.

"Neden bu kadar tatlısınız?" sorusu üzerine "O sizin tatlılığınız" dedi.

"Elektrik kesintisine karşı önlem aldınız mı?" sorusuna ise mizahi bir dille, "Devrimci kedileri göreve çağırdık" dedi.

HDP Eş Genel Başkanı ve Van milletvekili adayı Yüksekdağ, facebook'tan "Hepinizin sorularına yanıt veremedim. Zaman az, iş çok. Daha 1 Mayıs'a gideceğim, ama bu daha başlangıç, yine görüşürüz... Sevgiyle selamlıyorum hepinizi" diyerek ayrıldı.