'Soykırımı kabul edene kadar Türkiye ile mücadele edeceğiz'

Mezopotamya Halk Kongresi Yürütme Konseyi, 1915 Seyfo Soykırımı'nın 100. yıl dönümü dolayısıyla yazılı açıklama yaptı. Açıklamada, soykırımdan sorumlu Türk devleti kınandı.

Mezopotamya Halk Kongresi Yürütme Konseyi, 1915 Seyfo Soykırımı'nın 100. yıl dönümü dolayısıyla yazılı açıklama yaptı. Açıklamada, soykırımdan sorumlu Türk devleti kınandı.
"Türk ve Müsluman olmamamıza rağmen okullarda bize yaşanan muharebelerin 'emperyalist işgale karşı mazlumların direnişi' olduĝu anlatıldı. Ermenilerin 'kansız', Rumların 'bizi arkamızdan hançerlediĝi', Asuri-Süryanilerin 'hain' olduğu anlatıldı" denilen açıklamada, şöyle devam edildi:

TÜRKİYE'NİN YALANLARI

"TSK’nin 1974’te Kıbrıs’a 'barış harekatı' yaptıĝı söylendi. İşgal sonucu kurulan kukla devleti dünyada tanıyan tek bir ülke yok. Türkiye halklarına ise KKTC diye bir devletin var olduĝu sôyleniyor.
Kürt diye bir şeyin var olmadıĝı, Kürtlerin aslında daĝ Türkleri olduĝu sôylendi. Bu inkar şiddete dayalı baskıyı zorunlu kıldı. Şiddet doĝal olarak karşı şiddeti doĝurdu, bu kez de Kürtlerin terôrist olduĝu sôylendi.
Bütün bu yalanların en büyüğü ise Hıristiyan halklarla ilgili olandı. Onlara göre aslında 'Ermeni çetelerin Türk köylerini basarak Türkleri katlettiği', ahlaktan yoksun sözde bilim adamlarına televizyonlarda söyletiliyordu."
Ancak artık Ermeni halkının diasporasından sonra her gün daha çok güçlenen  bir Asuri-Süryani diasporasının da oluştuğuna vurgu yapılarak,  "Yaklaşık 70 yıl hep Ermeni soykırımı olarak anılan bu soykırım artık 1915’te Ermenilerin yanı sıra, Asuri-Süryani ve Pontus halklarınında soykırıma maruz kaldıĝı dünyanın çeşitli parlamentolarında resmi olarak kabul ediliyor. Bunlardan en ônemlisi  Ermenistan devletinin geçen sene resmen kabul ettiĝi Asuri-Süryani soykırımıdır. Bununla da yetinmeyerek Yerevan’da Asuri soykırım anıtı dikmiştir" denildi.

'TÜRKİYE'NİN RESMİ İDEOLOJİSİ AYAKTA KALAMAZ'

'Türk resmi ideolojisinin sallandığının' ifade edildiği açıklamada, şunlar kaydedildi:
"Türkiye'deki aydın çevreler, sol ve devrimci güçler bunun büyük mücadelesini veriyor. Bir Ermeninin cenazesinde yüzbinler yürüyerek 'hepimiz Ermeniyiz, hepimiz Hrant'ız' diyorsa bu ideolojinin artık ayakta kalmayacaĝını gôsteriyor.
Bunun yanında artık siyaset sahnesinde gündem belirleyen Kürtlerin siyasi ôrgütleri ve liderleri var, Ortadoğu gibi bir alanda çetelere karşı savaşan Kürt kadın savaşçılar var."

'SOYKIRIMI KABUL EDENE KADAR MÜCADELEMİZİ SÜRDÜRECEĞİZ'

Soykırımı hazırlayan ve uygulayan Türkiye'yi şiddet ve nefretle kınadığını bildiren Mezopotamya Halk Kongresi Yürütme Konseyi, "Soykırımı kabul edinceye kadar mücadelemizi bu ırkçı devlete karşı sürdüreceğimizi tüm dünya kamuoyuna duyurmak isteriz" dedi.