Stêrka Ciwan 237. sayısı ile okurlarıyla buluştu

Stêrka Ciwan dergisinin Şubat sayısı “Uluslararası Komployu Zafer Yılında Parçalayacağız” manşetiyle çıktı. Dergi, son siyasal sürecin üzerinde değerlendirmelerle genç okurlarına sesleniyor.

Kürt gençliğinin Avrupa’daki en uzun süreli yayınlarından biri olan Stêrka Ciwan dergisi; Şubat ayı sayısında Kürtçe, Türkçe, Almanca ve İngilizce yazılara yer veriyor.

Derginin bu sayısında Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın “Azadiya Min Azadiya Gelê Kurd e” başlıklı yazısı ile Uluslararası Komplonun değerlendirmesi yer alıyor.

Genç kadınların ve gençliğin Uluslararası Komplo’da üstlenmesi gerektiği rol ve misyonuna değinen perspektifler de bu sayıda yerini aldı.

Şehîd Tolhildan Tirêj ve Şehîd Axîn Mahir Dicle’nin mücadelelerine ilişkin mücadele arkadaşlarının kaleme aldığı yazılar da Stêrka Ciwan Dergisi’nin 237. sayısında okumak mümkün.

Aynı minvalde Faraşin Mervan ”Öz Savunma ile Kadınca Yaşamak” başlıklı yazısı ile genç kadınların öz savunma mücadelesini kaleme aldı.

PKK Yürütme Komite Üyesi Duran Kalkan’ın dergiye yazdığı ‘‘25. Yılda İmralı Sistemini Parçalayalım ” başlıklı yazısı da yer alıyor.

Uluslararası Komployu ve gençliğin rol ve misyonunu konu alan derginin Şubat ayı sayısında, ideolojik yazılardan, kültürel-sanatsal ve tarihsel konulara kadar bir çok bölümden yazılar bulmak mümkün.

Stêrka Ciwan Dergisi’ne Spotify ve YouTube üzerinden ulaşılabilir;