Stockholm’de meşaleli Newroz Yürüyüşü
Stockholm’de meşaleli Newroz Yürüyüşü
Stockholm’de meşaleli Newroz Yürüyüşü
İsveç’in başkenti Stockholm’de Kürdistanlılar Newroz’u düzenledikleri meşaleli bir yürüyüşle kutladı. Akşam saat 17.00 sularında Fridshemplan semtinde bulunan Stockholm Kürt Kültür Derneği önünde toplanan Kürdistanlılar ellerindeki meşaleler, PKK, PJAK bayrakları ve Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalın resminin bulunduğu flamalarla şehrin merkezine doğru yürüyüşe geçti.
Kortejin en önünde yer alan arabaya yerleştirilen hoparlörlerden Kürtçe marşlar ve türkülerin çalındığı yürüyüş süresince İsveç Kürt Konseyi Başkanı Ayşe Göktepe Newroz’un Kürdistanlılar için anlam ve önemini belirten konuşmalar yaparak İsveç kamuoyunu bilgilendirdi.
“Biji Serok Apo”, “Öcalan’a özgürlük, Kürdistan’a statü”, “PKK Halktır, halk biziz” gibi sloganlar atan Kürdistanlılar Sergel Meydanı’nın da Göktepe’nin süreci değerlendiren bir konuşma yapmasından sonra halaylar çekerek ve zafer işaretleri yaparak Newroz’u kutladılar.
İsveç Kürt Konseyi 21 Mart Perşembe akşamı basın ve politikacılara yönelik bir Newroz resepsiyonu düzenleyecek. 30 Mart Cumartesi günü de Solna Hallen’de bir gece yapılacak.
Kürdistanlılar Göteborg ve Malmö illerinde de Newroz’u yapacakları gecelerle kutlayacak. İbrahim Rojhilat, Kawa Urmiye, Nesenur, Hozan Dilshad, Rezan ile Koma Zroken Azan ve Koma Rojbin folklor ekiplerinin katılacağı Newroz kutlamaları Göteborg’de 22 Mart Cuma günü saat 17.00’de Sjumilahallen, Malmö’de 23 Mart Cumartesi günü, saat 17.00’de Kosterögatan 13 numarada bulunan salonda yapılacak.
Türkiye ve Kürdistan’da tarihi gelişmelerin yaşandığını hatırlatan İsveç Kürt Konseyi tüm Kürdistanlılara Newroz kutlamalarına katılmaları çağrısında bulundu.