Stockholm’de Öcalan’ın özgürlüğü için çadır etkinliği

İsveç’in başkenti Stockholm’de Kürdistanlılar, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın serbest bırakılması talebiyle bugün saat 11.00 sularında İsveç’in başkenti Stockholm’de dört gün sürecek bir çadır etkiniliği başlattı.

İl merkezindeki Norrmalmstorg Meydanı’nda kurdukları çadıra Kürt Halk Önderi Öcalan’ın posterleri ve serbest bırakılmasını talep eden pankratlar asan eylemciler, çevreden geçenleri Öcalan’a yönelik tecrit hakkında bilgilendirmek için bildiriler dağıtıyor, zaman zaman da Türk devletinin Kürdistan’a yönelik saldırılarını ve Öcalan’a yönelik tecriti teşhir eden konuşmalar yapıyor.

İsveç Demokratik Kürt Toplum Merkezi Eşbaşkanı Ferah Bozcalı, çadır önünde yaptığı konuşmada Kürt Halkının  2 yıldan beri kendisinden haber alınamayan Öcalan’ın sağlığından kaygı duyduğunu belirttikten “Milyonlarca Kürdün talep etmesine rağmen CPT son iki yıl içinde İmralı’da tutulan Öcalan’ı ziyaret etmek için girişimde bulunmadı” diyerek CPT’yi eleştirdi.

Avrupa Konseyi ve Avrupa Birliği üyelerini de Öcalan’a yönelik tecrite karşı sessiz kalmakla eleştiren Bozcalı, “Türk devletinin İmralı’ya yönelik fiziki ve psikolojik baskıya karşı çıkmalı” diyerek Avrupa Konseyi ve üye üülkelerine Öcalan’a uygulanan tecrite karşı çıkmaları çağrısı yaptı.

Etkinlikte, “Öcalan’a özgürlük”, “Biji Serok Apo”, “Öcalan’a özgürlük, Kürt Halkına statü” gibi sloganlar atıldı.

Çadır etkinliği Cuma akşamına kadar her gün saat 11.00-2100 saatleri arasında Norrmalmstorg Meydanı’nda sürecek.

İsveç Demokratik Kürt Toplum Merkezi, Türk devletinin Kürt Halkına karşı topyekün saldırıya geçtiği koşullarda AKP-MHP faşizmine karşı mücadelenin yükseltilmesinin önemine dikkat çekti ve tüm Kürdistanlılara Öcalan’ın özgürlüğü için başlatılan eyleme katılmaları çağrısı yaptı.