Strasbourg’da Rojava’ya destek yürüyüş ve mitingi
Strasbourg’da Rojava’ya destek yürüyüş ve mitingi
Strasbourg’da Rojava’ya destek yürüyüş ve mitingi
Fransa'nın Strasburg kentinde Rojava ile dayanışma amacıyla bir yürüyüş ve miting gerçekleştirildi. Yüzlerce kişinin katıldığı yürüyüş ve miting esnasında Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın özgürlüğü için de çok sayıda imza toplandı.
Strasbourg Kürt Halk Meclisi’nin çağrısıyla şehir merkezindeki Etoile Bourse meydanında toplanan yüzlerce Kürdistanlı, 15 Ağustos atılımını kutlarken, Rojava’da yapılan El Kaide bağlantılı saldırıları kınadı. Ellerinde PYD, PKK bayrakları ve Abdullah Öcalan’ın resimlerinin bulunduğu flama ve posterler taşıyan Kürdistanlılar, Rojava devrimini destekleyen ve çetelerin saldırılarını protesto eden sloganlar attı.
Saat 13.00'te Etoile Bourse'ta başlayan eylemde, yürüyüş korteji kentin ana merkezinden geçerek, tekrar aynı alana vardı. Yürüyüş kortejindeki Kürdistanlılar ağızlarını siyah bantlarla kapatıp, dünya'nın katliyam karşısındaki sessizliğini protesto etti. Yürüyüş boyunca çok sayıda Fransızca bildirinin dağıtılırken, Kürt Halk Önderi Abullah Öcalan içinde gençler çok sayıda imza topladı.
Yürüyüş sonrası düzenlenen mitingde ise Demokratik Birlik Partisi (PYD) temsilcisi ile Strasburg Halk Meclis Başkanı birer konuşma yaptılar. PYD temsilcisi konuşmasında, Rojava’da yaşanan gelişmeleri özetledikten sonra, askeri olarak YPG’de örgütlenen Kürt Halkının çeteleri bozguna uğrattığını belirtti. PYD temsilcisi, “Hiç bir güç Rojava halkının Demokratik Özerklik talebini bastıramayacak” diyerek, çetelere destek veren güçleri uyardı.
Strasburg Halk Meclisi Başkanı ise, “Rojava'da yaşanan trajediye karşı harekete geçmek tarihi ve insani bir sorumluluktur. İnsani ihtiyaçları karşılamak için Kürt halkı seferberliğe katılmalı. Rojava devrimi sahiplenmek ve desteklemek her kürdistan'lı yurtseverin görevidir" dedi.