Strasbourg’taki Kürt kadınlarından Öcalan’a kart

Strasbourg’taki Kürt kadınlarından Öcalan’a kart

Fransa’nın Strasbourg kentinde Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın doğum günü bir dizi etkinlikle karşılanıyor. Dün Kürt kadınlarının Öcalan’a kart gönderdiği kentte, Pazar günü de bir şölen düzenlenecek.

Strasbourg merkez postahanesinde bir araya gelen bir grup Kürt kadını, Kürt Halk Önderi Öcalan’a iletilmek üzere kart gönderdi. Esir tutulduğu İmralı Adası’na gönderilen kartlarda, 4 Nisan günü 64 yaşına girecek olan Öcalan’a duyulan sevgi ve saygı ifade edildi. Doğum günü kartları, Strasbourg Halk Meclisi üyesi kadınlar adına 5 Kürt kadını tarafından gönderildi.

Öte yandan Alsace bölgesinde yaşayan Kürtler ve dostları Öcalan’ın doğum günü için bir şölen organize ediyor. Strasbourg Halk Meclisi Gençlik komisyonu ve Mezopotamya Kültür Derneği üyesi gençlerin düzenleyecekleri şölen Pazar günü saat 14’de Hautepierre semtindeki Salon le Galet’de başlayacak.

Tertip komitesi adına yapılan açıklamada, Alsace bölgesi ve çevresindeki tüm Kürdistanlılara şölene katılım çağrısı yapıldı. Şölende, Koma Piroz müzik grubu, davul-zurna ekibi, folklor grubunun yanı sıra sinevizyon gösterimi de yapılacak.