Strasbourg ve Montpellier’de Jina için eylemler

İran’da katledilen Jina Emini için Fransa’nın Strasbourg ve Montpellier şehirlerinde eylemler gerçekleştirildi.

Fransa’nın Strasbourg kentinde İranlı Kadınlar İnisiyatifi’nin çağrısı ve Zin Kadın İnisiyatifi’nin desteğiyle İran’da “ahlak polislerince katledilen Jina Emini için bir eylem düzenlendi. Place Gutenberg’de düzenlenen eyleme çeşitli kadın örgütlerinin yanı sıra milletvekilleri de katıldı.

Eylemde yapılan konuşmalarda erk ve devletin yanısıra, dinin kadınlara karşı düşmanlığına dikkat çekildi. Kürt kadınlarının öncülüğünde başlayan özgürlük mücadelesinin de altı çizilen konuşmalarda, İran İslam Cumhuriyeti’nin kadın köleliği esası üzerine kurulduğu da ifade edildi.

Kadınların özgürlük mücadelesinin devrimi gerçekleştireceğine vurgu yapılan konuşmalarda, dünya kadınlarının ayağa kalkarak Jina Mahsa Amini şahsında erk ve devlet tarafından katledilen tüm kadınların intikamını alma çağrısında bulunuldu.

Konuşmalardan sonra ise Zin Kadın İnisiyatifi’nden eylemciler saçlarını keserek Rojhilat Kürdistan’ı ve İran’daki eylemlere dikkat çekti.

MONTPELLİER

Eylemlerin bir diğer adresi olan Montpellier’de ise eylem yeri Place Comediê oldu. TJF – Montpeiller öncülüğünde gerçekleştirilen eylemde İran İslam Cumhuriyeti kınanarak, Emini şahsında katledilen tüm kadınların, kadın mücadelesinin şehitleri olduğu vurgulandı.

Kürt Kadın Mücadelesi’nin kadınların eşitlik ve özgürlük mücadelesi olduğuna dikkat çekilen eylemde, kadınların her yerde ayağa kalkması gerektiği vurgulandı.