Sur Belediyesi’nin tutsak eşbaşkanları da sürgün edildi

Ankara rejiminin görevlerini gasp ederek tutukladığı Sur Belediyesi eşbaşkanları Filiz Buluttekin ve Cemal Özdemir, Erzurum'a sürgün edildi.

Sur Belediyesi eşbaşkanları Filiz Buluttekin ve Cemal Özdemir, 23 Aralık’ta tutuklanmış ve Amed’deki cezaevlerine konulmuştu.

Buluttekin, Kadın Kapalı Cezaevi’nde bulunan Buluttekin, Erzurum E Tipi Kadın Kapalı Cezaevi’ne, Özdemir ise Amed’deki D Tipi Kapalı Cezaevi’nden Erzurum H Tipi Kapalı Cezaevi’ne sürgün edildi.

SÜRGÜNLER ARTTI

Son haftalarda sürgünler arttı. Hafta sonu Muş’a bağlı Bulanık ilçesi belediyesi eşbaşkanı Adnan Topçu, Muş E Tipi Kapalı Cezaevi’nden Maraş’a sürgün edildi. Topçu, 17 Aralık günü gözaltına alınmış, bir gün sonra da yerine kayyum atanmış ve tutuklanmıştı.

Varto Belediye Eşbaşkanı Ülkü Karaaslan, Muş’tan Osmaniye’ye, Osmaniye T Tipi cezaevindeki 9 siyasi tutsak ise başka cezaevlerine sürgün edildi.

Karaaslan’ın 26 Aralık’ta Muş E Tipi Cezaevi’nden Osmaniye 1 No'lu T Tipi Kapalı Cezaevi'ne getirildiği öğrenildi.

27 Aralık günü Kayseri Bünyan T Tipi Cezaevi'ndeki 15 tutsağın, ailelerine haber verilmeden farklı cezaevlerine sürgün edildiği haberi geldi.

Van’ın İpekyolu Belediyesi Eşbaşkanları Şehsade Kurt ve Azim Yacan, 30 Kasım günü Van’dan Erzurum’a sürgün edildi. Her iki eşbaşkan 11 Kasım’da tutuklanmıştı.