Suruç Aileleri kampanyanın startını verdi

Suruç Aileleri İnisiyatifi, "Suruç için adalet herkes için adalet" kampanyasının startını Berkin Elvan'ın vurulduğu yerde açıklama yaparak verdi.

Suruç Aileleri İnisiyatifi, 20 Temmuz 2015’te Urfa'nın Suruç ilçesinde 33 kişinin katledilişinin yıldönümü nedeniyle başlattığı "Suruç için adalet herkes için adalet” kampanyasının startını verdi. 

Gezi direnişi sırasında polis tarafından Berkin Elvan'ın vurulduğu yerde basın açıklaması düzenlen Suruç Aileleri İnisiyatifi, "Berkin Elvan için adalet herkes için adalet" pankartı ile "Emri verenlerin de vuranların da peşindeyiz" ve "Suruç için adalet herkes için adalet" dövizleri taşındı. Eyleme, Berkin’in annesi Gülsüm Elvan, gençlik örgütleri ve çok sayıda kişi katıldı. Eylemde sık sık, "Amed Suruç Ankara Berkin'i unutma unutturma", "Suruç için adalet Berkin için adalet" sloganları atıldı.

Eylemde konuşan Elvan, "Tam 8 yıl oldu Berkin vurulalı. 7 yıl sonra tek bir katili çıkararak yargıladılar. 16 kiloya 16 yıl. Bakanlar sizin vicdanınız bu. 16 yıl ödül olarak verildi. Adalet mücadeleme devam edeceğim. Herkes için adalet" şeklinde konuştu. 

Gençlik örgütleri adına konuşan Mısra Sapan, "6 yıl önce gerçekleşen Suruç Katliamı en kanlı katliamlardan biridir. Bu toprakların tarihi katliamlarla doludur. Devletin adaleti katiller yerine Berkin’in neden bu sokakta olduğunu sorgulayıp Berkin’i terörist ilan ettiği gibi Suruç’a giden arkadaşlarımız da suçlu bulundu. Bu adaleti sokaklarda mücadelemizle kazanacağız" diyerek herkesi 20 Temmuz' da yapılacak olan Suruç anmasına çağırdı. 

Eylemde ayrıca yarın Suruç Aileleri’nin Kadıköy’den Ankara'ya gitmek için gerçekleştireceği yürüyüşe katılım çağrısı yapıldı.

Eylem, "Suruç'a adalet devrim ile gelecek" ve "Suruç için adalet herkes için adalet" sloganları ardından sona erdi.