Suruç anmasına polis saldırdı

Suruç Katliamı’nın 4’üncü yıl dönümünde İstanbul ve Ankara’da yapılan eylemlere müdahale edildi. Kadıköy’de yapılmak istenen kitlesel yürüyüşe saldırdı polisler, HDP’li milletvekillerini darp etti.

DAİŞ’in 20 Temmuz 2015 tarihinde, Urfa’nın Suruç ilçesinde bulunan Amara Kültür Merkezi bahçesinde toplanan Sosyalist Gençlik Dernekleri Federasyonu (SGDF) üyelerine yönelik gerçekleştirdiği katliamın 4’üncü yıldönümünde İstanbul Kadıköy’de yapılmak istenen yürüyüş polis saldırısına sahne oldu. Suruç Aileleri’nin adalet talebiyle Halitağa Parkı’nda her ay yaptığı oturma eylemi sonrası aralarında HDP ve CHP’li milletvekillerinin de yer aldığı kitle, Kadıköy Süreyya Operası önünde yapılacak açıklama için yürüyüşe geçti.

MİLLETVEKİLLERİ TEKMELENDİ

Ancak kitlenin önü polis barikatıyla kesilip, müdahalede bulunuldu. Yapılan müdahalede yürüyüş kolunun önünde bulunan HDP Milletvekilleri Erol Katırcıoğlu, Murat Çepni ve Gülistan Kılıç Koçyiğit ile birlikte HDK Eş Sözcüsü Sedat Şenoğlu polislerce tekmelendi.

PALSTİK MERMİ İLE YARALANAN KATIRCIOĞLU HASTANEYE KALDIRILDI

Yapılan müdahale sırasında kitlenin üzerine plastik mermi de sıkıldı. Sıkılan plastik merminin hedefi olan HDP’li Milletvekili Erol Katırcıoğlu karnından yaralanıp, hemen hastaneye kaldırıldı.

ANKARA'DA GÖZATILAR

Ankara’da da Suruç Katliamı’na dair Sakarya Meydanı’nda açıklama yapmak isteyen bir grup, polis engellemesi ile karşılaştı.

Meydanda toplanıp, açıklama yapmalarına izin verilmeyen gruba müdahale eden polis, 8 kişiyi darp ederek gözaltına aldı. Polis müdahalesi sırasında yurttaşlar, “Suruç için adalet, herkes için adalet” sloganı attı.