Suruç yürüyüşüne Amed'den destek

Gülistan Doku İçin Adalet Komisyonları, Suruç Katliamı'na karşı Ankara’ya düzenlenecek yürüyüşe destek vereceğini duyurdu.

Halkların Demokratik Partisi (HDP), Ezilenlerin Sosyalist Partisi (ESP), Özgürlük İçin Hukukçular Derneği’nin (ÖHD) aralarında bulunduğu Gülistan Doku İçin Adalet Komisyonları, Sosyalist Gençlik Dernekleri Federasyonu’nun (SGDF) Suruç Katliamı'nın yıl dönümünde Ankara’ya düzenleyeceği yürüyüşe ilişkin Yenişehir ilçesindeki Xezal Park’ta basın açıklaması yaptı.

HDP Amed Milletvekili Semra Güzel’in de katıldığı eylemde, “Gülistan Doku için adalet, herkes için adalet” yazılı pankartın yanı sıra “Suruç için adalet, herkes için adalet”, “Deniz Poyraz için adalet herkes için adalet” ve “Roboski için adalet, herkes için adalet” yazılı dövizler taşındı.

 'ADALET SOKAKTA SAĞLANIR'

Gülistan Doku İçin Adalet Komisyonları üyesi Ayşe Esmer, 6 yıl önce 20 Temmuz günü Suruç’ta katledilen arkadaşları için adalet mücadelesi yürüttüklerini belirterek, Kürdistan'da asker ve polisler tarafından kaybedilen başta Gülistan Doku olmak üzere İpek Er, Yeldana Kaharman gibi birçok kadın için de mücadele verdiklerini dile getirdi. 

Esmer, "Suruç, Ankara ve Gülistan Doku başta olmak üzere katliamların, kaybedilmelerin aydınlatılması ise mahkeme salonlarında değil, adalet mücadelesinin sokakta büyütülmesi ile gerçekleşecektir" dedi.

HDP Milletvekili Semra Güzel ise "33 düş yolcusunun hayallerini yarım bırakmayacağız. Onları katledenler IŞİD’e kucak açanlar, besleyenler, Kobanê’nin düşmesini isteyenlerdir, yine Kobane kumpas davasını açanlardır" şeklinde konuştu. 
Açıklama alkışlarla son buldu.