Tabip Odası: Mızraklı şahsında halk iradesi yok sayıldı

TTB, rehin tutuklanan  Amed Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkanı Selçuk Mızraklı içim dayanışma mesajı verdi, Mızraklı şahsında milyonların iradesinin yok sayıldığını belirtti.

Diyarbakır Tabip Odası, tutuklanan Amed Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkanı Selçuk Mızraklı'ya ilişkin oda binasında basın toplantısı düzenledi. Toplantıya Halkların Demokratik Partisi (HDP) Batman Milletvekilli Nejdet İpekyüz, Saadet Partisi (SP) İstanbul Milletvekilli Cihangir İslam, Türk Tabipler Birliği (TTB) Merkez Konseyi Başkanı Sinan Adıyaman, Barış Akademisyeni Prof. Dr. Onur Hamzaoğlu, TTB, KESK Şubeler Platformu, DİSK Bölge Temsilciliği, Kürdistan Komünist Partisi (KKP) yöneticileri katıldı.

'TEK ADAMA BOYUN EĞMEYECEĞİZ!'

Basın metnini okuyan TTB Merkez Konseyi Başkanı Sinan Adıyaman, 31 Mart tarihinde yapılan yerel seçimler sonrasında oy veren milyonların iradesinin yok sayıldığına dikkat çekti. Adıyaman, dayanışma mesajı verirken, tek adam rejimi uygulamalarına boyun eğmeyeceklerini söyledi.
Mızraklı’nın yoksulluğa karşı ve toplumun sağlık hakkı mücadelesindeki katkılarının, demokrasi ve insan hakları alanında yürüttüğü mücadelenin en yakın tanıkları olduklarını kaydeden Adıyaman, derhal serbest bırakılmasını istedi.
Cihangir İslam da hukukun ortadan kaldırıldığı bir dönemden geçtiklerini, Diyarbakır halkının yüzde 63 gibi büyük bir oyunu alan Mızraklı’nın tutuklanmasının da bunun bir örneği olduğunu söyledi.
HDP Milletvekilli Nejdet İpekyüz de Mızraklı ile hem siyaset hem de halk sağlığı alanından birlikte çalıştıklarını belirterek, “Seçimlerde HDP büyük bir başarı elde etti. Kayyumlar göreve gelirken belediyelerin çoğu yandaşlara peşkeş çekildi" dedi.