Tanrıverdi: İşimizi geri versinler evde kalalım

Hukuksuz bir biçimde ihraç edilen öğretmen Nursel Tanrıverdi, pandemi nedeniyle çoğu insanın eve kapanmak zorunda kaldığı bir dönemde eylemini sürdürerek, “İşimizi, hakkımı versinler evde kalalım” dedi.

Koronavirüs salgını nedeniyle insanlar sokağa çıkmamaya özen gösterirken, öğretmen Nursel Tanrıverdi hakkını alabilmek için sokağı terk etmeyi reddediyor. Kağıthane Meslek Lisesi’nde felsefe öğretmenlik yaparken 15 Temmuz darbe girişiminin ardından çıkartılan 686 Sayılı Kanun Hükmünde Kararnameyle (KHK) ihraç edilen Tanrıverdi, 3 yıldır her Pazartesi günü Bakırköy Meydanı’nda sesini duyurmaya çalışıyor. Direnişinin 158 haftasını geride bırakan Tanrıverdi, ANF’ye konuştu.

‘SUSMAKTANSA DİRENMEYİ TERCİH ETTİM’

Üç yıldır mesleğini icra edemediğini anlatan Tanrıverdi, hiçbir sağlık güvencesi olmadan, Eğitim-Sen’in ihraç edilen emekçilerle dayanışmak için her ay verdiği 1.000 TL yardımla yaşamını idame ettirmeye çalıştığını belirtti.

KHK’lı olduğu için hiçbir yerde iş bulamayan Tanrıverdi, binlerce emekçiye dayatılan bu zulme karşı susmaktansa, direnmeyi tercih ettiğini vurguladı.

‘Evde kal’ çağrılarını sağlık açısından doğru çağrılar olarak değerlendiren Tanrıverdi, ancak her gün açlıkla boğuşan milyonlarca yoksul işçi ve emekçi gibi işsizler olarak bu çağrıya uyma şanlarının olmadığını söyledi.

Bu kritik süreçte patronları kollayan ekonomik paketler çıkartan iktidarın, işçi ve emekçiyi yine es geçtiğini hatırlatan Tanrıverdi, devletin önlem almasını beklemenin boş bir beklenti olduğunu vurgulayarak, “AKP’nin 18 yıldır politikalarına baktığımız zaman halkı koruyan kollayan hiçbir yanının olmadığını biliyoruz. Tüm politikaları halka karşı politikalardır ”dedi.

HER PARZARTESİ GÜNÜ 392 TL PARA CEZASI KESİLİYOR

KHK’lerle iktidarın yaratmak istediği sivil ölümler politikasının devam eden direnişler sayesinde bertaraf edildiğini kaydeden Tanrıverdi, salgın tehlikesine rağmen işine geri dönme mücadelesinden vazgeçmeyeceğini belirtti. Sadece yere oturduğu için her Pazartesi Bakırköy Emniyeti tarafından Kabahatler Kanunu’ndan kendisine 392 TL para cezası kesildiğine de dikkat çeken Tanrıverdi, KHK zulmüyle işini kaybetmesi yetmiyormuş gibi bir de para cezası ödediğini söyledi.

‘BİZİ VİRÜS DEĞİL BU SİSTEM ÖLDÜRÜR’

Evde yaşlı annesi ve ablasıyla yaşayan Tanrıverdi, sokağa çıktığı için kendisini eleştirenlere, “ Bize başka çözüm yolu bırakmadılar. İşimizi ve hakkımızı geri versinler evde kalalım ” diye cevap verdi.

Direnişçiler Meclisi olarak sosyal medyada “ Evde nasıl kalalım” çalışması başlattıklarını duyuran Tanrıverdi, “Tır şoförü Melik Yılmaz’ın söylediği gibi bizi virüs değil bu sistem öldürür. Mesela biz yıllarca parasız sağlık hizmeti istedik; yıllarca sağlığın ticarileştirilmesinin ölüm olduğunu söyledik ve haklı çıktık. Sadece Türkiye ‘de değil Avrupa ‘da da kapitalizmin sağlık politikaları yıkılmış durumunda” dedi.