Tatvan'da cinsel istismara tepki
Tatvan'da cinsel istismara tepki
Tatvan'da cinsel istismara tepki
Tatvan'da Mizgin Kadın Danışma Merkezi, BDP ve sivil toplum örgütleri, Siirt'te iki kardeşe yönelik gerçekleştirilen cinsel istismarı kınadı.
Tatvan'da Mizgin Danışmanlık Merkezi, BDP ve sivil toplum örgütleri, Siirt'te 13 ve 17 yaşındaki iki kardeşe yönelik gerçekleştirilen cinsel istismara ilişkin Tatvan Fuar alanında yaptıkları basın açıklaması ile cinsel istismarı kınadı. Belediyenin fuar alanında verdiği iftar yemeğinin ardından açıklama yapıldı. Mizgin Kadın Danışmanlık Merkezi Sosyoloğu Derya Demir, Siirt'te yaşanan cinsel istismar olayının bölgede yıllardır devlet eliyle yürütülen savaş stratejisinin bir ürünü olduğu belirtti. Demir, "Siirt'te yaşanan cinsel istismar olayı bölgede yıllardır devlet eli ile yürütülen bir savaş stratejisinin kalıntısıdır. Bu olay bir ilk değil daha öncede aynı yerde yüzlerce asker ve sivilin tecavüzüne maruz kalan 7 ilköğretim öğrencisi olayı yaşanmıştı. Zira Abdullatif Çekin'in 13 ve 17 yaşındaki kız çocuklarına yaptığı cinsel istismar Ocak ayından bu yana polis takibinde olup, siyasi bir rant elde edebilmek için cinsel istismarın deşifre edilişi Ramazan ayına denk getirilmiştir. Kirli emeller uğruna bu ülkenin hakimi, savcısı, polisi 7 aydır yaşanan tacize, tecavüze ve fuhuşa göz yummuştur" dedi.
Tutuklanarak cezaevine konulan Çekin'in davasının takipçileri olacaklarını dile getiren Demir, bununla birlikte 13 ve 17 yaşındaki kız çocuklarına cinsel istismarda bulunan ve basına isimleri verilen kişi ve şahısların tek tek yakalanarak, cezalandırılmasını talep etti.