TBMM Ýnsan Haklarını Ýnceleme Komisyonu Başkanı Ayhan Sefer Üstün başkanlıðındaki "Cezaevleri alt komisyonu" üyeleri, Urfa E Tipi Kapalı Cezaevi'nde yaşanan yangınlarla ilgili kentteki temaslarına başladı.
TBMM Ýnsan Haklarını Ýnceleme Komisyonu Başkanı Üstün ve alt komisyon üyeleri, ilk olarak Urfa Valiliði'ni ziyaret etti. Burada Vali Celalettin Güvenç ile bir süre görüşen ve kaymakamlarla toplantı yapan komisyon üyeleri daha sonra Cumhuriyet Başsavcılıðı'na geçti.
Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Yalçın ile makamında görüşen komisyon üyeleri, daha sonra hafta sonu isyan ardından çıkan yangında 13 kişinin yaşamını yitirdiði E Tipi Kapalı Cezaevi'ne gitti.
Üyelerin, olaydan sað kurtulan tutuklu ve hükümlüler ile olaya müdahale eden güvenlik güçleri ve infaz koruma memurlarını dinleyeceði belirtildi.