TCŞ 2 Kasım’da faşizme ‘İzin vermiyoruz’ demeye çağırdı

TCŞ Koordinasyonu, Avrupa’da yaşayan tüm gençleri 2 Kasım’da alanlara çıkarak “tarihi bir mesaj vermeye çağırıyoruz” dedi.

Yazılı bir açıklama yapan Tevgera Ciwanên Şoreşger (TCŞ) Koordinasyonu 2 Kasım eylemlerine güçlü katılım çağrısında bulundu.

TCŞ açıklamasında şunları belirtti: “Kapitalist hegemonya ve onun temel sacayaklarından biri olan ulus-devlet düzeni git gide zayıflamaktadır. Önderliğimiz yaşanılan bu süreci III. Dünya Savaşı olarak tanımlıyor. Savaşın merkezinin Kürdistan ve Ortadoğu olduğu artık herkesin kabul ettiği bir gerçek. Yaşanan bu derin kaosu fırsata çevirip tüm dünya halklarına umut veren bir devrimi sadece Kürt Özgürlük Hareketi yaratabilmiştir. Halkımızın kendi öz gücüyle ve büyük bedellerle elde ettiği bu kazanımlar, bugün hiç olmadığı kadar büyük bir saldırıyla karşı karşıyadır.

Hareketimizi tasfiye etmek için AKP-MHP-DAİŞ faşizmi birçok defa insanlık düşmanı çeteleriyle bu alanları hedeflemiş ve özgürlük alanlarının tamamen yok edilmesini planlamıştır. Kanlı ellerini ovuşturarak Kürt Özgürlük Hareketi’nin tasfiyesini bekleyen AKP-MHP-DAİŞ faşizmi, kahraman özgürlük savaşçılarının hiç beklemediği direnişiyle bu sefer kendisi yok olmanın eşiğine gelmiştir. Aldığı büyük yenilgiler ve darbeler sonucunda çıkmaza giren bu faşist ittifak, bu sefer çeteleri ile beraber kendisi de özgürlük alanlarına, yani Rojava Devrimi’ne saldırdı. Bir haftada tüm Rojava’yı işgal edeceğini iddia eden çete başı Erdoğan, Serêkaniyê direnişi ile çok ciddi bir darbe aldı. Hala devam eden bu Onur Direnişi sadece bir Kürt direnişi olmayıp, tüm dünyanın ve enternasyonal mücadelenin ortak bir direnişi oldu. Çeteler ve işgalci Türk devleti şahsında kapitalist moderniteye karşı verilen bu mücadele, Hevrîn Xelef, Berxwedan Amed ve Amara Rênas gibi şehitlerimiz şahsında tüm dünya halklarına mal olmuştur. Şüphesiz bu ortak mücadelenin zaferiyle elde edilecek kazanımlar da aynı Rojava Devrimi’nin kendisi gibi dünya halklarının ortak bir kazanımı olacaktır.

Rojava’da devam eden Onur Direnişi’nin küresel bir özgürlük isyanı, bir özgürlük çığlığı haline gelmesi ise bu kazanımların en büyüğü olacaktır. İşte bu amaçla düzenlenen 2 Kasım Dünya Direniş Günü, Rêber Apo’nun Rojava’da yeşeren özgür insan felsefesine yönelen faşist saldırılara dünyanın hiçbir yerinde ‘İzin vermiyoruz’ deme günüdür. Tevgera Ciwanên Şoreşger olarak biz de Avrupa’da yaşayan tüm enternasyonalist, devrimci ve yurtsever gençleri 2 Kasım’da Hevrînlerin, Berxwedanların ve Amaraların ruhu ile Onur Direnişi’ni akın akın meydanlara taşırmaya ve faşizmin tüm destekçilerine asla unutamayacakları tarihi bir mesaj vermeye çağırıyoruz.”