TCŞ ve JCA, 4 Nisan’ı kutladı

4 Nisan’ı kutlayan Tevgera Ciwanên Şoreşger, Jinên Ciwanên Azad, “Bizler gençlik ve genç kadınlar olarak bunun farkına varmalı, Rêber Apo’nun bize bıraktığı düşünce mirasını nefes aldığımız her alana yaymalıyız” dedi.

Yazılı bir açıklama yapan Tevgera Ciwanên Şoreşger ve Jinên Ciwanên Azad şunları belirtti: “Amara’da doğan güneş... Bu güneşin doğuşu hem Kürdistan halkının küllerinden yeniden doğuşudur. Rêber Apo’nun doğduğu ana toprağı Urfa, tarih boyunca çok sayıda halkın ve direnişin yaşandığı topraklarıdır. Fırat ve Dicle nehirlerinin geçtiği bu kutsal toprakları insanlık tarihinin başlangıç yeri olarak kabul edebiliriz. Bu topraklar, çok sayıda direnişi gerçekleştirmiş halkların zulme ve zalimlere karşı haykırışıdır...

Hz. İbrahim’in kahramanca savaştığı bu topraklar nasıl insanlık ve Ortadoğu’da bir dönüm noktası olmuşsa, Amara’da gözlerini dünyaya açan Rêber Apo da hayatımızda önemli bir yere sahiptir. Doğuşundan bu yana hep zulme karşı çıkmıştır. Bu direniş Kürt halkı açısından tarihi bir dönüm noktası olmuş ve küllerinden yeniden doğmuş bir halk mücadelesi haline gelmiştir. Önder Apo Kürt halkının mücadelesinde kilit nokta olmuştur. Tarihten silinmek istenen bir kimlik artık ne olursa olsun Önder Apo’nun başlattığı mücadele ile devam edecektir. Önder Apo’nun da dediği gibi ‘halkımızı ve mücadelemizi her ne kadar insanlık tarihinden silmek isteseler de başaramayacaklar.’ Önderliğimizin esareti ile Kürt halkı ve Önderlik gerçekliğini uluslararası komplocu güçler her ne kadar da silmek isteseler başaramadılar ve başaramayacaklar.

Gözlerimizi kapatalım ve bir an kendimizi tek başına ıssız bir adada, dört duvarla çevrili bir odada hissedelim. Etrafı sularla çevrili ve o nemin içinde nefes almak zorundasın... Bu şartlara rağmen Rêber Apo hala bizim için nefes alıyor ve düşünceleriyle bizi aydınlatmaya devam ediyor. Bizler gençlik ve genç kadınlar olarak bunun farkına varmalı, Rêber Apo’nun bize bıraktığı düşünce mirasını nefes aldığımız her alana yaymalıyız. Çünkü Rêber Apo’nun paradigması hem dünya hem de Kürt halkı için çok önemlidir.

Mesela içinde bulunduğumuz günlerde tüm dünyayı etkisi altına alan Covid-19 pandemisi kapitalist modernitenin doğaya saldırısının bir sonucudur. Sistem, kendi yaratmış olduğu krizin çöküşünü yaşamaktadır. Bu kriz döneminde de yeni bir çıkış yakalamak peşinde. Yani kapitalist modernite kendini tekrardan örgütlüyor. Bunun sonuçları faşizmdir. Ve bütün devletler de bunu görebiliyorlar. Ancak bu kriz dönemleri her ne kadar halklarımızı doğrudan etkilese de toplumsal dayanışma ve demokratik modernite düşüncesi ekseninde buluşmak için bir fırsattır. Ve bunun öncülüğünü yapacak olan da gençliktir. Kapitalist modernitenin saldırılarına karşı demokratik, ahlaki ve siyasi ulusu oluşturmalıyız ve Rêber Apo’nun paradigması olan demokratik moderniteyi her yere yaymalıyız.

Bu paradigmanın en güzel örneğini günümüzde Rojava’da görebiliyoruz. Rojava’da demokratik, ekolojik ve kadın özgürlüğü devrimi devam ediyor ve demokratik modernite en güzel şekilde orada yaşanıyor. Bizler biliyoruz ki bu savaş içinde yeni yaşamı inşa eden Rêber Apo’nun paradigması dünyada uluslararası komplocu güçler tarafından engellenmek isteniyor. Tek korkuları bu yaşam çizgisine her geçen gün daha da büyük ilgi duyulması. Sadece Kürt Halk Önderi değildir artık Önder Apo, artık halkların da sempatiyle baktığı halklar lideri olmuştur. Uluslararası komplocu güçler ve faşist Türk devleti bunun karşında her geçen gün daha da zayıflamaya başlamış ve çöküş aşamasına geçmiştir. Biz Kürt gençleri başta olmak üzere tüm Kürt halkı ve dostları bu yılı Önder Apo ile özgürlüğe yürüme yılı olarak ele almalı ve ‘Rêber Apo’nun özgürlüğü tüm halkların özgürlüğüdür’ demelidir.

2020 yılı, Rêber Apo’nun özgürlük yılıdır. Çünkü artık özgürlük zamanı geldi. Şehit Sema Koçer’in geçtiğimiz günlerde gerçekleştirdiği fedai eylem, bize artık zamanın geldiğini göstermiştir. Çünkü o Rêber Apo’yu gerçekten anlamak için kendini feda ederek Zilanlaştırdı. Gençlik ve genç kadınlar olarak unutmamalıyız ki, Önderliğin paradigmasıyla gençlik özgürleşir!

Biz Tevgera Ciwanên Şoreşger ve Jinên Ciwan ên Azad olarak Rêber APO’nun ve tüm Kürt halkının doğum gününü kutluyoruz.”