Temelli: Artık zulüm bizden korksun

HDP Eş Genel Başkanı Sezai Temelli, asla mücadeleden geri adım atmadıklarını ve korkmadıklarını belirterek, “Artık zulüm bizden korksun” dedi.

HDP İstanbul 3’üncü Kongresinde katılan HDP Eş Genel Başkanı Sezai Temelli, güncel gelişmeleri değerlendirdi.

Temelli, “Bugün demokratik ulus temelinde, radikal demokrasi anlayışımızla yan yanayız” dedi.

“Tam 7 yaşındayız, 7 yıl boyunca mücadeleden asla vazgeçmedik” diyen Temelli, şu ifadeleri kullandı:

“Bu mücadeleden asla geri adım atmadık, zulmün her türlüsü ile karşı karşıya geldik. Korkmadık, yılmadık, vazgeçmedik. Artık zulüm bizden korksun.”

Türkiye’de mevcut durumda “bir Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi, bir tek adam rejiminin olduğunu” söyleyen Temelli, şunları ekledi:

“AKP-MHP faşist blokunun dayattığı bir tekçi anlayış var, bir Erdoğan rejimi var. Bugün bu rejim her türlü zulme ve şiddet ile savaş politikaları ile saldırmaya devam ediyor. Kürt düşmanlığından beslenmeye devam ediyor. Kürt halkına, halklarımıza her türlü şiddeti savaş politikalarını reva görüyor.”

Türk devletinin Suriye’nin kuzeyine barış gelmesi için “bir an önce Suriye’den çıkmaya” çağıran Temelli, “Suriye’de siyasi çözümün yolunun açılması gerek. Bunun da yegane yolu yegane şartı başta Kürt halkı olmak üzere oradaki halkların siyasal haklarına saygı duymaktır” ifadelerini kullandı.

Temelli, “Kendi rant düzenleri devam etsin diye Kürt düşmanlığını ve savaşı beka sorunu haline getirmiş durumdalar” vurgusunda bulundu.

Kayyımlara da tepki gösteren Temelli, “Kayyıma sessiz kalmamak gerekiyor. Sessiz kalırsanız bir virüs gibi her yere yayılır. Bugün İstanbul’a, İstanbul Boğazı’na kayyım atamaya hazırlanıyorlar. Dün de söyledik, kayyımlara sessiz kalırsanız bu faşist iktidar gelir kapınızı çalar” şeklinde konuştu.

Temelli, “Hukuksuzluk ve adaletsizlik her yerde; ne hukuk devleti ne anayasa kaldı, bir zorbalık hakim. Tecrit döneminde söyledik. Adaletsizlik her yeri kaplar” diye ekledi.

Temelli şöyle noktaladı: “O yüzden de bugün burada yeni seçilecek arkadaşlarımızla İstanbul’da bir önceki yönetimimizle beraber kongrelerimizden daha güçlü çıkarak, mahalle mahalle, işyeri işyeri, sokak sokak, radikal demokrasiyi örgütleyeceğiz. Meclislerimizi var edeceğiz. O meclislere herkesi çağıracağız. O çatı altında, HDP çatısı altında hep birlikte buluşacağız. HDP sokaktır, mahalledir, meclistir. HDP yaşamdır, kadındır. Yahu HDP bina mıdır ki kapatılsın? HDP sevdadır, HDP aşktır, HDP geleceğe uzun bir yolculuktur.”