Temelli: Emek ve demokrasi mücadelesi birleşmeli

HDP Eş Genel Başkanı Sezai Temelli, "Bu düzenden kurtulmak için emek, demokrasi mücadelesini ortaklaştırma zamanı" dedi.

HDP Eş Genel Başkanı Sezai Temelli, Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu'nun (DİSK) 16. Genel Kurulu’nda konuşma yaptı.

'KÖHNE DÜZENDEN KURTULALIM'

Temelli'nin konuşmasından öne çıkan bölümler şöyle:
"Bugün yeni bir 10 yılın başındayız. Bu yeni 10 yıl bu köhne düzenin çöküşünü çağırıyor. Yani birlikte bu düzeni yenme zamanı gelmiştir diyor. Geride bıraktığımız köhne düzenin yıkılma zamanıdır.
Kapitalizmden, bu köhne düzenden, bu şiddet düzeninden her yerde kurtulalım. İnanıyorum ki Türkiye’de yükselecek emek ve demokrasi mücadelesi bu köhne düzenin sonunu hızlandıracaktır. 
AKP iktidarı 18 yıldır neo-liberalizmin şampiyonluğunu kimseye kaptırmadı
Sömürü ve talanı Kıbrıs’a, Suriye’ye, Ortadoğu’ya taşıdılar.

'ORTAKLAŞMA ZAMANI'

Ama bugün sonları yakındır. Bu düzenden kurtulmalıyız. Eğer bu düzenden, bu zihniyetten kurtulamazsak bu düzen bu girdabın içine hepimizi çekecek ve hepimizi yok edecek. O yüzden bu düzene karşı mücadelemizi, emek, demokrasi mücadelesini ortaklaştırma zamanıdır. Emekçiler, çalışanlar, işçiler bir araya gelmelidir. Toplumsal emek örgütlenmelidir. Toplumsal emek zemininde bir sınıf mücadelesi anlayışıyla toplumsal örgütlülüğü hep birlikte var etmeliyiz. Yoksa tüm haklarımızı gasp etmeye devam edecekler. Emekçilerin, engellilerin, çocukların, kadınların, işçilerin, işsizlerin, kadınların; yani topyekün bir ülkenin, o ülkenin tüm yurttaşlarının haklarını gasp etmeye devam edecekler. Öyle de yapıyorlar.
Her seferinde daha fazla kaynak, daha fazla sömürü, daha fazla yoksulluk ile karşı karşıya kalıyoruz. Bu düzeni sürdürmenin yegane yolu olarak da şiddet ve savaştan başka bir şey yok ellerinde.
Türkiye’de okula gitmesi gereken 2 milyon çocuk işçi var.
İstihdama katılan kadınlar ciddi bir sömürüye maruz kalıyor.
Kayyumla bir yandan siyasi irademizi, bir yandan özlük haklarımızı gasp ettiler. Bu 'Kayyum Cumhuriyeti'nden hep birlikte kurtulmalıyız."