Temelli: Tecrit kalkmadan hukuksuzluk bitmez

HDP Eş Genel Başkanı Sezai Temelli, "Ülkenin kaynaklarını savaşa harcıyorlar. Hukuksuzluğun temeli İmralı tecridi" dedi.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Bursa İl Örgütü 3. Olağan Kongresi'ni Eş Genel Başkan Sezai Temelli'nin katılımıyla Nilüfer ilçesinde bulunan Ecrin Düğün Salonu'nda düzenledi.
"Umut ve cesaretle örgütlenelim, faşizmi yenelim” şiarıyla yapılan kongreye, birçok siyasi parti ve sivil toplum kuruluşu temsilcisi katıldı.

'ÜLKENİN KAYNAKLARI SAVAŞA AYRILIYOR'

Ülkenin bütün kaynaklarının savaş bütçesine ayrıldığını dile getiren Temelli, iktidarın kendisine sürekli savaş aradığını ifade etti.
Temelli, Türkiye’nin Suriye’nin en güvenli bölgesine saldırdığını belirterek, “IŞİD artığı çetelerle birlikte Efrîn'de katliam yaptılar. Yetmedi Rojava’da katliam yaptılar. Tel Rıfat’taki çocukların fotoğrafı görmezden gelmek bu ülkeye yapılan en büyük kötülüktür. Roboski’nin hesabı sorulsaydı belki Tel Rıfat olmayacaktı. Bu meclisi tezkere meclisine çevirdiler. Bu ülke tezkereleri değil, barış nasıl inşa edilecek konuşmalıdır" dedi.

'ÜLKE UÇMUYOR, DÜŞÜYOR!'

Şimdi de Libya meselesinin gündeme getirildiğine işaret ederek, Türkiye'nin yegane politikasının “savaşçılık” olduğunu vurgulayan Temelli, iktidarın iktisadi politikasının ise “betonculuk” olduğunu ifade etti. Ülkenin kanatlarının kırıldığını vurgulayan Temelli, "Ülkenin bütün kanatlarını kırmışlar, uçuyoruz diyorlar. Bu uçmak değil, düşmektir. Hem de baş aşağı düşmektir. Toplumu bölen halkları ayrıştıran bu zihniyet baş aşağı düşüyor. Yok HDP'yi kapatmak, yok kayyumlar, hukuktan kaçıyorlar. Hiçbir yere kaçamazsanız. Hepiniz bu suçları beraber işlediniz, peşinizdeyiz, eninde sonunda hesabını soracağız" diye konuştu.

'HERKESE TERÖRİST DİYORLAR!'

Toplumda hak mücadelesi veren vermeyen herkesin “terörist” ilan edildiğini söyleyen Temelli, son olarak gazeteci Aziz Oruç'un ‘terörist’ olarak lanse edilmesine tepki gösterdi.

'HUKUKSUZLUĞUN KAYNAĞI İMRALI TECRİDİ'

Temelli, konuşmasının devamında İmralı tecridine tepki göstererek, şunları söyledi:
"Mutlak tecrit son bulmalıdır. Hukuksuzluktan bahsediyorlar. Hukuksuzluğun nedeni tecrittir. Sayın Öcalan'a uygulanan tecrit kendilerini burada göstermektedir. Mutlak tecridi uygulayanlar demokratik siyasetin önünü kapattılar. Bunlara son vermek için adalet mücadelesini yükseltmeliyiz. Bunu kayyumcu iradede görüyoruz. Kayyuma karşı çıkmıyorsanız siz de kayyumun aparatı olmuşsunuzdur. Kayyumların meşrutiyeti yoktur.  Kayyumcu zihniyetiniz ve siz o binaların içinde çürüyeceksiniz. Ama sokaklar bizimdir, mahalleler bizimdir."
Temelli’nin ardından söz alan HDP Bursa İl Eşbaşkanı Resul Baykara, "Önümüzdeki dönemde, faşizm ve saldırılar karşısında birlikte mücadele etmeye devam edeceğiz. HDP halkların kurtuluşu için çıkış yoludur" diye konuştu.

YENİ EŞBAŞKANLAR

Faaliyet ve mali raporların okunmasının ardından gidilen seçimde HDP Bursa il eşbaşkanlığına Mustafa Yağcı ve Aynur Yılmaz seçildi.