AKP’nin Kürdistan’daki katliamlara ve Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan üzerinde uygulanan tecride dikkat çekmek amacıyla Strasbourg ve Brüksel’de AP önünde 22 Şubat’tan bu yana başlayan çadır eylemi devam ediyor.
ANF
BRÜKSEL
Cuma, 18 Mart 2016, 20:43
AKP’nin Kürdistan’daki katliamlara ve Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan üzerinde uygulanan tecride dikkat çekmek amacıyla Strasbourg ve Brüksel’de AP önünde 22 Şubat’tan bu yana başlayan çadır eylemi devam ediyor.
22 Şubat-12 Mart arası Fransa’nın Strasbourg kentindeki Avrupa Parlamentosu (AP) ve ardından da 15 Mart’tan bu yana Brüksel’deki AP önünde başlayan çadır eylemi devam ediyor. Eylem tertip komitesi, havuz medyasında bugün yer alan haberlere ilişkin yaptığı açıklamada, eylemin devam ettiği mesajını verdi.
Tertip komitesi açıklamasında eylemin AKP’nin ve Erdoğan çetelerinin yaptıklarını teşhir etmek için pankartlar ve fotoğraflar ile Recep Tayyip Erdoğan’ı ve Ahmet Davutoğlu’nu çok rahatsız ettiğini belirtti. Türk devletinin Kürdistan’daki soykırım saldırılarını Avrupa kamuoyuna yansıttıkları için Türk basınının çadır eylemini hedef gösterdiğini de kaydeden Eylem Tertip Komitesi, “17, 18 Mart günlerinde eylem yerimizin değişikliği AKP ve yandaş medyası tarafından ‘bayraklar indirildi’ diye yansıtılmıştır. Bütün halkımız bilsin ki, böyle bir şey yoktur, bu bir karalamadır ve Türk basınının yalanıdır. Avrupa’da yaşayan halkımıza ve kamuoyuna 19 Mart’ta eylem çadırımız aynı yerinde, aynı ile tempo ile devam edeceği bilgisini veriyoruz” dedi.