Son Dakika: PKK sonuç bildirisi açıklandı: PKK adıyla yürütülen çalışmalar sonlandırıldı

Tirbespiye ve Girke Lege’de çetelere ağır darbe: 69 ölü

Tirbespiye ve Girke Lege’de çetelere ağır darbe: 69 ölü

YPG güçlerinin Tirbespiye ve Girke Lege bölgelerinde dün gece yaşanan çatışmalarda El Nusra Cephesine bağlı çeteci gruplara ağır darbeler vurduğu öğrenildi. Çatışmalarda 69 El Nusra mensubu öldürülürken, 20’si de yaralandı. Çatışmalarda 2 YPG savaşçısının da yaşamını yitirdiği bildirildi.

Halep’in Sefire ilçesinde Kürt sivillere yönelik saldırılar düzenleyen El Kaide bağlantılı çetelere karşı büyük savunma savaşına giren YPG’nin dün gece Tirbespiye ve Girke Lege bölgelerinde çetelere ağır darbe vurduğu öğrenildi.

Çatışmalarla ilgili açıklamada bulunan YPG Basın Merkezi, dün gece YPG güçleri ile Irak El Kaide bağlantılı İslam Devleti ve Bilad E-Şam / El Nusra Cephesi arasında tüm cephelerde şiddetli çatışmaların meydana geldiğini bildirdi.

TİRBESPİYE’DEKİ ÇATIŞMALARDA 42 ÇETE MENSUBU ÖLDÜRÜLDÜ

Açıklamada, en şiddetli çatışmaların Girke Lege’ye bağlı Girkhok ile Tirbespiye etrafındaki köylerde yaşandığı belirtilirken, Tirbesipiye’ye bağlı Beyaz Köyü çevresinde ilerlemek isteyen çetelere YPG güçlerinin müdahalesi sonucu çıkan çatışmada 10 çete mensubunun öldürüldüğü aktarıldı. Mezluma köyü çevresinde yaşanan çatışmada da çetelerin çok sayıda kayıp verdiği bildirilirken, Taya köyü çevresinde yaşanan ve sabah saatlerine kadar devam eden çatışmalarda ise 32 çete mensubunun öldürüldüğü kaydedildi.

GİRHOK’TAKİ ÇATIŞMALARDA 20 ÇETECİ SİLAH BIRAKARAK KAÇTI

YPG Basın Merkezi, Girke Lege’ye bağlı Girhok köyü çevresinde artan çatışmalara ilişkin ise şu bilgileri verdi: “Girhok Köyü etrafından dün gece şiddetli çatışmalar meydana geldi. Çatışmalar sonucu 27 çeteci öldürüldü, 20’si yaralandı, 20’si ise silah bırakarak kaçtı.”

DİRBESİYE’DEN 2 YPG SAVAŞÇISI YAŞAMINI YİTİRDİ

Açıklamanın devamında, yaşanan şiddetli çatışmalar sonucu Xemgin Dirbesiye ile Kawa Dirbesiye adlı iki YPG savaşçısının da yaşamını yitirdiği belirtildi.

SEFİRE BELDELERİNDE SİVİLLERE ‘VAHŞET’ UYGULANIYOR

Çeteci grupların Halep’in Sefire ilçesine bağlı Tel Hasıl ve Tel Aran beldelerinde sivillere yönelik saldırılarına da değinilen açıklamada, buradaki saldırıların devam ettiği ve siviller üzerinde ‘vahşet’ uygulandığı ifade edildi.

‘SAVUNMA GÜÇLERİNİN YANINDA YER ALIN’ ÇAĞRISI

YPG Basın Merkezi açıklamanın sonunda halka “İhanete karşı uyanık olma, köy ve kentlerinin güvenliğini sağlamada savunma güçlerinin yanında yer alma” çağrısı yapıldı.