Tiryaki: Kimsenin kuşkusu olmasın, mücadeleyi yükselteceğiz

Yeşil Sol Parti Batman Milletvekili Mehmet Rüştü Tiryaki, eleştiri ve öz eleştiri sürecinin halkın katılımıyla süreceğini belirterek, “Hiç kimsenin kuşkusu olmasın mücadeleyi yükselteceğiz” dedi.

Yeşil Sol Parti Batman Milletvekili Mehmet Rüştü Tiryaki, 3. Yol stratejisi doğrultusunda mücadele etmeye devam edeceklerini söyledi. 

ANF’ye konuşan Tiryaki, 14 Mayıs ve 28 Mayıs seçimlerinin Kürt düşmanlığı üzerinden yürütüldüğünü hatırlatarak, “Tarihi önemde seçimlerdi. Türkiye tarihi açısından bir kırılma yaşanabilirdi ama pek çok nedenden dolayı bu mümkün olmadı. Kuşkusuz bunun nedenlerini uzun uzun tartışmak gerekir. Emin olun tartışacağız” dedi.

DEMOKRATİK OLMAYAN SÜREÇTİ

Eşitsiz bir siyaset finansmanı, basın ambargosu ve kalıcı OHAL rejimi altında girilen ve dolayısıyla demokratik olmayan ‘seçim yarışını’, iktidar blokunun kazandığını kaydeden Tiryaki, şunları söyledi: “Maalesef Türkiye’yi de Kurdistan’ı da Ortadoğu’yu da iyi bir gelecek beklemiyor. Emin olun bu ırkçı, kadın düşmanı, savaş ihraç eden politikalarla mücadele etmezsek bizi daha çok savaş, daha çok yoksulluk bekliyor.”

ÖNEMLİ HANDİKAPLAR VAR

Kendileri açısından en önemli handikapların kapatma tehdidi altında ve yeni bir parti ile seçime girmek olduğuna işaret eden Tiryaki, “Hem aldığımız oy oranında hem de aldığımız oy miktarında bir düşüş var” dedi. 

MÜCADELEYLE KAZANILIR

Seçimden sonraki umutsuzluk halinin anlaşılabileceğini belirten Tiryaki, şöyle devam etti: “Şunu açıkça söylemek gerekir; tarihin hiçbir döneminde bir ülkenin demokratikleşmesi sadece 5 yılda bir gerçekleşen seçimlerle olmamıştır. Özgürlüklerin tamamı ve demokratik bir toplum, bedeli çok ağır olsa da emin olun mücadeleyle kazanılmıştır. Biz parti olarak bunun bilincindeyiz. Elbette hiçbir zaman seçimleri küçümsemedik ama yalnızca seçimlerle bu ülkenin kalıcı sorunların çözülebileceğine de inanmadık. Bu yüzden seçimler dışında da siyasetimizin merkezine toplumsal mücadeleyi koyduk. Belki de bu kadar saldırgan bir tutum ve tavırla karşı karşıya kalmamızın nedeni budur.” 

UMUTSUZLUĞA KAPILMADIK

Önce eşbaşkan ve eşsözcülerin bir araya geldiğini, ardından bileşen partilerle toplantılar, daha sonra Parti Meclisi üyeleriyle tartışmaların yürütüleceğini söyleyen Tiryaki, şunları paylaştı: “Bütün bu süreci ve tartışmaları MYK’larımız değerlendirecek. Bu tartışmalar ışığında örgütlü olduğumuz bütün il ve ilçelerde halk buluşmaları gerçekleştireceğiz. Kurumlarımızın ve halkımızın eleştirilerini, önerilerini alacağız. Temsil ettiğimiz siyasi hareket eleştiri ve öz eleştiriyi bir yaşam biçimi olarak kabul etmektedir, biz de bütün bu süreci siyasi yaşam biçimimiz olarak yürütüceğiz. Hiç kimsenin kuşkusu olmasın; demokrasi mücadelesi yürütmeye devam edeceğiz. Başta Meclis olmak üzere her alanda bu mücadeleyi yükselteceğiz. Halklarımızın hak ettiği geleceği hep birlikte kuracağız, asla umutsuzluğa kapılmadık ve kapılmayacağız.”