TKEP: 'Sağduyu' değil ayaklanma günü!

TKEP/Leninist Merkez Komitesi, HDP'ye dönük İzmir'deki saldırıya karşı gençliği sokaklara çıkmaya ve ayaklanmaya çağırdı.

TKEP/Leninist Merkez Komitesi, HDP İzmir İl Örgütü binasına dönük saldırıda parti çalışanı Deniz Poyraz'ın katledilmesine ilişkin yazılı açıklama yaptı.
Açıklamada, "Bu saldırı sürpriz değildir. Aylardır, hatta yıllardır hazırlığı yapılan bir politikanın, Kürt halkına, emekçi sınıflara, devrimci güçlere karşı toplu katliamlar politikasının ilk adımıdır" denildi.

Açıklamada şunlar da kaydedildi:

"Kimileri şimdiden 'sağduyulu davranma, provokasyonlara gelmeme' adına, eylemsizlik, sokağa çıkmama çağrısı yapmaya hazırlanıyorlar.

Oysa yapılması gereken tam tersidir. Gün sokağa çıkma günüdür. Gün faşizme karşı her türlü araç ve yöntemle mücadele etme günüdür. Gün faşizme karşı mücadeleyi faşizmi yıkma ve iktidarı ele geçirerek halk iktidarını kurma günüdür.

Gün sokağa, alanlara kitleler halinde çıkma günüdür. Gün, faşizme 2013 Haziran Halk Ayaklanmasından çok daha güçlü bir ayaklanmayla yanıt verme günüdür.
Türkiye ve Kürdistan gençliği;

Bu mücadelenin sonucunu siz, özellikle de işçi gençlik belirleyecek. Faşist devlete, dinci faşist iktidara her yol ve araçla mücadele için ileri atılın. Milislerde birleşin. Mahalle komitelerinde bir araya gelin. Bulunduğunuz yerde bu örgütlülükler yoksa siz kurun ve silahlanın."