TKP-ML 50. yılını kutladı

TKP-ML'nin 50. kuruluş yıl dönümü vesilesiyle Ortadoğu’da bir etkinlik düzenlendi. Saygı duruşu ve TKP-ML MK'nın 50. yıl açıklaması ile başlayan etkinlik konuşmalar, sinevizyon, şarkı ve halaylarla devam etti.

Kutlamada İbrahim Kaypakkaya şahsında tüm devrim ve demokrasi şehitleri için yapılan saygı duruşunun ardından TKP-ML MK'nın 50. yıl açıklaması Arapça okundu.

Açıklamada, "Rojava Devrimi’nde elde edilen kazanımların tüm coğrafyaya yayılması gerekmektedir. Bundan dolayı, coğrafyamıza musallat olmuş Türk devletinin yıkılması elzemdir. Faşizmin yıkılması ve yerine Demokratik Halk Devriminin inşa edilmesi ile Ortadoğu halkları arzuladıkları büyük barışa ulaşacaklardır" denildi.

Ermeni Toplumsal Meclisi adına bir konuşma gerçekleştiren Meclis Eşbaşkanı Arev Kasapyan, "İbrahim Kaypakkaya'nın gerçekliği henüz 23 yaşında faşizmin, Kemalizm’in karşısında direniş ve devrim düşüncesini örmesidir. Onun devrim düşüncesi insanlığı, bütün halkları kapsıyordu. Sömürgeciler karşısında Ermeni katliamını dile getirdiği için, Kürtlerin haklarından bahsettiği için, her insanın haklarından bahsettiği için Kemalizm onun karşısında durdu" dedi.

PKK'nin etkinliğe gönderdiği mesajda ise "Denizler'in, Mahirler'in, İbrahimler'in yoldaşları olarak, Kürdistan ve Türkiyeli devrimciler olarak faşizme karşı amansız mücadelemiz devam etmektedir. Parti olarak bu tarihsel mirasın ardıllarıyız. Önder Apo, çıkışının ve devrimsel gelişimine en büyük katkıyı bu büyük devrimci önderlerin sağladığını her fırsatta dile getirdi. Önderliksel çıkışının, Deniz Gezmiş, Mahir Çayan ve İbrahim Kaypakkaya'nın anılarına sahip çıkma ve amaçlarını başarma temelinde gerçekleştiğini belirtti" denildi.

DKP/BÖG adına konuşan Tufan Pir Keleş de "TKP-ML'nin 50. yılı faşist Türk devletinin, AKP-MHP faşizminin yalanlarına verilmiş en net, en somut cevaptır" vurgusunda bulundu.

MLKP, MKP, Şehit Nubar Ozanyan Tugayı, DKP/Birlik de etkinliğe kutlama mesajı gönderdi.