TKP-ML: Newroz ateşiyle faşizmi ezeceğiz!

Newroz'u kutlayan TKP-ML, "Direniş ateşini harlayacak ve faşizmi ezeceğiz" mesajını verdi.

TKP-ML Merkez Komite Siyasi Büro(MKSB), bugün yaptığı yazılı açıklama ile Newroz'u kutladı.
Açıklamada, "Günümüzün Dehak'ları Kürt ulusunun en demokratik taleplerine azgınca saldırmakta, binlerce insanı gözaltına almakta, tutuklamakta, kaçırmakta, belediyelerine kayyum atamaktadır. Kürdistan dağlarına yine seferler yapılmaktadır. Irak Kürdistanı’na işgal operasyonları yapılmakta, dağları ve yerleşim yerleri günaşırı bombalanmaktadır. TC faşizmi, emperyalistlerle iş birliği içinde Rojava Kürdistanı’nda da işgal ve ilhak saldırılarında bulunmaktadır" denildi.

'FAŞİZMİ EZMEDEN RAHAT YÜZÜ YOK'

"TC faşizmi, günümüzün Dehak’ı olarak ülke içinde ve dışında faşist saldırganlığını sürdürmektedir" vurgusunda bulunulan açıklamada, şunlar da ifade edildi:
"Faşizmin bu saldırganlığına karşı günümüzün 'Demirci Kawa'ları isyan ateşlerini harlamaya devam etmektedir. Türkiyeli devrimci ve komünistler, Kürt Ulusal Özgürlük Hareketi bulundukları her mevzilerde omuz omuza modern zamanların Dehak'larına karşı isyan ve direniş ateşini yükseltmeye devam etmektedirler.
Faşizmi ezmeden halkımıza ve bölge halklarına rahat yüzü yoktur. Özgür bir gelecek için savaşmaktan, Newroz’un isyan ve direniş ateşini kuşanmaktan başka yol yoktur. Şimdi Demirci Kawa olmanın, Newroz ateşini harlamanın zamanıdır!"