TMMOB’den Gül’e torba yasayı veto çağrısı
TMMOB’den Gül’e torba yasayı veto çağrısı
TMMOB’den Gül’e torba yasayı veto çağrısı
TMMOB üyeleri AKP hükümetinin TMMOB’nin faaliyetlerini etkisizleştirmek için çıkarttığı “Torba yasasını” protesto etti. AKP iktidarının mimarlardan öç aldığını vurgulayan TMMOB üyeleri Taksim meydanında Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’e ,“ Bu yasayı veto ederek ülkenize sahip çıkın” çağrısında bulundu.
“ Mühendisler bilgisinin halk yararına kullanmasını sağlayan odalarımız etkisizleştirilmek isteniyor” pankartını taşıyan TMMOB üyeleri, hiçbir torba yasasının kendilerine mücadelelerinde geri adım attıramayacağını haykırdılar. “AKP elini TMMOB’den çek”, “ Sermayenin değil halkın hizmetindeyiz”, TMMOB susmaz, susturulamaz”, “ Her yer Taksim her yer direniş” sloganlarının atıldığı protestoda TMMOB üyeleri adına açıklamayı TMMOB İl Koordinasyon Kurulu Sekreteri Süleyman Solmaz okudu.
BU YASAYLA YAĞMA VE TALAN KAPIDA
AKP iktidarının çıkarttığı “ Torba yasasının” sadece TMMOB ve ona bağlı Odaları sınırlamakla kalmadığını, aynı zamanda ülkenin geri dönülemez bir biçimde yağmaya ve talana açılması anlamına geldiğine dikkat çeken Solmaz, “ Bu yasa meslektaşlarımızın emeklerinin çalınması, sahte mühendis, mimar ve şehir plancılarının ortaya çıkması demektir. Bu yasa ile mesleki denetimler ortadan kaldırılırsa, “Ucube” ve kamu sağlığını tehdit eden yapılar “sözde mühendislik ve şehircilik örnekleri” ortaya çıkacaktır. Neoliberalizmin sınırsız kar amacına hizmet eden bu yasayla bilim ve tekniğin yol göstericiliği iyiden iyiye terk edilerek, bu ülkeye ve halka çok ciddi maliyetler getirecektir” dedi.
TMMOB TORBAYA SIĞMAZ !
Taksim’de yapılmak istenen şehircilik plancılığı ilkelerine aykırı düzenlemeler karşısında yargıya başvuran ve haklılığı yargı tarafından teyit edilen TMMOB odalarından öç alınmaya çalışıldığını vurgulayan Solmaz, AKP iktidarın duyduğu kinin rant eksenli olduğunu, ülkeyi talan etme, doğaya, suya, toprağa, sermaye saldırısın karşısında dikilen TMMOB’yi ezmek istediğini belirti. TMMOB İstanbul Şube yöneticilerine yönelik gözaltılar, baskılar ve şube binalarına yapılan saldırılarının bu öç almanın en somut örnekleri olduğunu dile getiren Solmaz, “Ama bu hiçbir şeyi değiştiremeyecek. Buradayız ve ülkemizi, mesleğimizi, doğamızı, suyumuzu, toprağımızı savunmaya devam edeceğiz. Ne yaparsanız yapın, TMMOB’nin mücadelesini engelleyemeyeceksiniz. Çünkü TMMOB torbaya sığmaz.” dedi.
Solmaz Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’e Taksim meydanından şöyle seslendi, “ Gelin bu ülkeye ve topluma ihanet yasasını veto edin. Gelin halkın ve yüz binlerce meslektaşımızın taleplerine kulak verin. Gelin bir kez olsun bizi dinleyin ve iktidarın işlendiği bu suçu engelleyin”