Tosun: Öcalan sayesinde sokaklardayız

"Demokrasi Buluşmaları"nda konuşan HDP Milletvekili Remziye Tosun, "Kadınlar bugün bir aradaysa ve sokaklardaysa bu Sayın Öcalan sayesindedir” dedi, tecride karşı mücadeleye çağırdı.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) İzmir İl Örgütü, “Demokrasi Buluşmaları” kapsamında 27 Temmuz’da Gündoğdu Meydanı’nda düzenleyecekleri forum için Barış Anneleri’yle kahvaltıda buluştu. HDP il binasındaki kahvaltıya milletvekilleri Remziye Tosun ve Hüda Kaya’nın yanı sıra çok sayıda Barış Annesi katıldı.
HDP İl Eşbaşkanı Besriye Tekgür, Gündoğdu Meydanı’ndaki foruma anneleri davet etti.

‘TECRİDİ KALDIRMAMIZ LAZIM'

HDP’li Milletvekili Remziye Tosun, Cumartesi Anneleri'nin 800’üncü haftasını selamladı.
Tosun, “Sayın Öcalan diyor, ‘kadın özgür olmasa toplum özgür olmaz.' Biz de bu yüzden onun bu sözünü esas alıyoruz. Kadınlar bugün bir aradaysa ve sokaklarda mücadele ediyorsa bu Sayın Öcalan sayesindedir. Sayın Öcalan üzerindeki tecridi kınıyoruz. Öcalan üzerindeki tecrit başta kadınlar olmak üzere bütün Kürdistan’da uygulanıyor. Tecridin kalkması için mücadele etmemiz lazım” diye konuştu.  

‘VAZGEÇMEYECEĞİZ’

Annelerin yıllardır çocukları için barış ve özgürlük mücadelesi verdiğini dile getiren Tosun, şöyle konuştu:
"Herkes bilsin en iyi öğretmen annedir. Annelerimiz dik duruşu önünde hiçbir güç duramaz. İktidar annelerden çok korkuyor. 5 yıldır HDP üzerinde saldırlar var. Hiçbir parti bu kadar baskı ve saldırılara dayanamaz. Her gün kadın cinayetleri artıyor. Kaç kadın kayıp bilmiyoruz. Sahiplenme olmasa daha çok kadın kaybolacak. Kadınları bu yüzden korkutmak istiyorlar. Biz ne olursa olsun vazgeçmeyeceğiz. Alanlarda olmaya ve mücadele etmeye devam edeceğiz.”

'KADINLAR OLMASA MÜCADELE DE OLMAZ'

HDP Milletvekili Hüda Kaya da annelerin mücadelesinden ders alınması gerektiğini belirtti. Kaya, “Annelerimizin yüreği ve emeği olmasa, kadınlarımızın bu bedeli, emeği, koşturması ve rengi olmasa, kesinlikle ortada ne mücadele ne de HDP kalır. Bu mücadeleyi ve partiyi var eden annelerdir. Bugün hala zalimlere karşı halkların umudu olan bir yapı varsa sizler olduğunuz içindir. Bu zulme ve saltanatçı zihniyete karşı Türkiye halklarının bir umudu varsa kadınlarımızın ve annelerimizin varlığından dolayıdır” diye konuştu.
Kaya, kadınların sokaklarda ve alanlarda direnerek korku politikasını kırdığını söyledi. Kaya, "Ne kadar direncimizi kırmaya çalışırsa çalışsınlar, geri adım atmamız söz konusu olmaz. Birlikte güçlüyüz” dedi.