Tüm engel ve baskılara rağmen Newroz kutlandı

Newroz kutlamaları tüm engelleme ve baskılara rağmen sürüyor. 

Newroz'dan önce aralarında HDP il ve ilçe yöneticilerinin de bulunduğu 112 kişi gözaltına alınmış olmasına rağmen kutlamalar 27 ayrı merkezde gerçekleşti. Van ve Amed'de yüz binler, diğer kentlerde on binler; toplamda milyonlar Newroz alanlarına akın etti. 

TECRİT VE DİRENİŞ ÖN PLANDAYDI

Tüm Newroz alanlarında İmralı'daki hukuk dışı tecridin kaldırılması talebi ve Leyla Güven'e verilen destek ön plandaydı ve AKP - MHP ittifakına 31 Mart'ta sandıkta cevap verileceği mesajı güçlü bir şekilde dile getirildi. 

ULUSLARARASI BASINDAN YOĞUN İLGİ

Sadece Amed'de, aralarında farklı ülkelerden basın mensuplarının da bulunduğu 340’tan fazla basın kuruluşu akreditasyon başvurusunda bulundu. Yurt dışından siyasi parti ve sendika temsilcilerinin de aralarında bulunduğu çok sayıda konuğun da takip ettiği kutlamalarda Kürt ittifakı üyesi partilerin temsilcileri de yer aldı. 

KUTLAMALAR DEVAM EDECEK

Newroz kutlamaları 22 Mart'ta Hakkari, 23 Mart'ta Elazığ, Osmaniye, Tekirdağ, 24 Mart'ta Ankara, Datça, Eskişehir, Kocaeli, Malatya, Aydın, Söke ve İstanbul'da devam edecek. Kitlesel Newroz kutlamalarının sonuncusu 24 Mart Pazar günü saat 12:00'de İstanbul'da gerçekleştirilecek.