Türkiye’de tüm toplanma alanları kapatılıyor

Türk İçişleri Bakanlığı, tüm kentlerde kafe ve restoranlar dahil tüm kapalı toplanma alanlarının “kısa süreliğine” kapatılacağını duyurdu.

İçişleri Bakanlığı yayınladığı genelgede 81ilde bu gece saat 24.00’ten itibaren “tiyatro, sinema, gösteri merkezi, konser salonu, nişan/düğün salonu, çalgılı/müzikli lokanta/kafe, gazino, birahane, taverna, kahvehane, kıraathane, kafeterya, kır bahçesi, nargile salonu, nargile kafe, internet salonu, internet kafe, her türlü oyun salonları, her türlü kapalı çocuk oyun alanları (AVM ve lokanta içindekiler dahil), çay bahçesi, dernek lokalleri, lunapark, yüzme havuzu, hamam, sauna, kaplıca, masaj salonu, SPA ve spor merkezlerinin faaliyetlerinin geçici bir süreliğine” durdurulacağını bildirdi.

Bu tedbirin ne zaman sonlandırılacağına dair herhangi bir süre verilmedi. Genelgeye göre Sivil Toplum Kuruluşları’nın (Dernek, vakıf ) genel kurulları ve Sivil Toplum Kuruluşları’nın eğitimler dâhil insanları toplu olarak bir araya getiren her türlü toplantı ve faaliyetleri de (icra-i zorunluluk gerektiren yönetim faaliyetleri hariç) aynı saatten itibaren geçici olarak ertelenecek.