Tümüklü: Operasyonlara sessiz kalmayacağız

ESP ve BEKSAV’a yönelik düzenlenen siyasi soykırım operasyonlarına ilişkin yapılan açıklamada konuşan ESP Eşbaşkanı Tümüklü, operasyonlara sessiz kalmayacaklarını belirterek, gözaltıların serbest bırakılmasını istedi.

Ezilenlerin Sosyalist Partisi (ESP) Eşbaşkanı Özlem Gümüştaş, Etkin Habar Ajansı (ETHA) muhabiri Pınar Gayıp, HDP PM üyesi Sıtkı Güngör ve Bilim Eğitim Estetik Kültür Sanat Araştırmaları Vakfı (BEKSAV) üyelerinin gözaltına alınması Alsancak semtinde bulunan Türkan Saylan Kültür Merkezi önünde yapılan açıklama ile protesto edildi.

Açıklamaya siyasi parti ile sivil toplum kuruluşu temsilcileri de destek verdi. Açıklamada “Gözaltılar baskılar mücadelemizi engelleyemez biz kazanacağız” yazılı pankart taşınırken sık sık, “kurtuluş yok tek başına ya hep beraber ya hiçbirimiz”, “Faşizme karşı omuz omuza” ve "Yaşasın devrim ve sosyalizm” sloganları atıldı.

TÜMÜKLÜ: SARAY REJİMİNİ TARİHİN ÇÖPLÜĞÜNE GÖNDERECEĞİZ

Açıklamada ilk konuşan ESP Eşbaşkanı Şahin Tümüklü, dün gece yapılan ev baskınları ve gözaltılara karşı sessiz kalmayacaklarını söyledi. Saray rejiminin faşizmini yeneceklerini ve tarihin çöplüğüne göndereceklerini ifade eden Tümüklü, "İşte o nedenle gençlerden, kadınlardan demokratlardan korkuyorlar. Kürtleri, kadınları, gençleri işçileri gözaltı saldırılarıyla sindireceğinizi teslim alacağınızı zannediyorsunuz. Bu tarihi bilmeyenlere şunu hatırlatıyoruz; bu coğrafyada faşizme teslim olmayan direnişçiler var. Bu coğrafyada faşizmin bütün saldırılarına karşı direnen Kürtler, sosyalistler, devrimciler, kadınlar ve gençler var. Biz çelikten bir su alıyoruz, o su Seyit Rıza’nın suyu Mustafa Suphi, Mazlum Doğan’ın İbrahim ve Mahir’in suyudur. Bir sizin bütün saldırılarınız karşı, İstanbul'uyuz, Amedi'yiz ve Batman'ıyız. Bu faşizm karşısında özgürleşecek bir direniş var. İşte biz o tarihin bayrak taşıyıcılarıyız. Biz buradan bir kez daha haykırıyoruz. Sizin faşist rejiminizi yeneceğiz bundan kurtuluşunuz yok” ifadelerini kullandı.

KEMALBAY: BİRLEŞİK MÜCADELEMİZ DEVAM EDECEK

HDP İzmir Milletvekili Serpil Kemalbay da Türkiye’de ve dünyada bu ağır sömürü ve faşist düzenin mutlaka ortadan kaldırılması gerektiğine dikkat çekti. Operasyonların amacının Türkiye’de demokratik siyaseti tasfiye etmek olduğunu vurgulayan Kemalbay, “AKP MHP faşist bloğunun ömrünü biraz daha uzatmak istiyorlar. Her gün kriminalize edilmeye çalışılan başta HDP olmak üzere ESP Kaldıraç gibi devrimci demokratik siyasi aktörler ile yapılmak istenen bu halkın umudunu ufkunu daraltma arzusudur. Siz çekilmiyorsanız bu mücadeleyi birleşik bir mücadeleye çevirerek halk kesimleriyle sizi tarihin çöplüğüne atacak. Birleşik mücadelemiz devam edecek" diye belirtti.

Kaldıraç üyesi Ali Fırat Eroğlu da operasyonun burjuva medyası tarafından “terör” operasyonu olarak verilerek kara propaganda yapıldığını dile getirerek, “İzmir İl Emniyet Müdürü açıklamasında bu operasyonun çok başarılı olduğunu söylemiş. Bu açıklama aslına saray rejimini ne kadar çürümüş olduğunu ve ömrünün solduğunu gösteriyor. Tükenmiş ve çürümüş saray rejimi son zamanlarda devrimcilere karşı operasyon furyasını söndürmüş durumda. Çünkü Erdoğan ömrünü uzatmak istiyor. Saldırılara karşı cevabımız örgütlenmedir, buna en güzel cevap Boğaziçi direnişidir. Devrimci iradeyi sindiremezsiniz, korkutamazsınız yoldaşlarımızı hemen serbest bırakın” dedi.

HDP Milletvekili Murat Çepni de operasyonların derhal son bulmasını ve gözaltına alınanlarının serbest bırakılmasını istedi.

Sosyalist Gençlik Dernekleri Federasyonu adına konuşan Nazlı Yöyler ise, “Son sözü direnenler söyleyecek” diyerek gözaltıların serbest bırakılmasını istedi.