Türk polisi Deniz Poyraz’ın ailesini tehdit etti

HDP İzmir İl binasında katledilen Deniz Poyraz’ın cenaze töreninde konuşan baba Abdullah Poyraz, polis tarafından “bunu yanına bırakmayacağız” şeklinde tehdit edildi.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) İzmir İl Örgütü’ne yönelik 17 Haziran günü katledilen Deniz Poyraz’ın cenazesi bir gün sonra kitlesel bir törenle toprağa verildi.

Merasimde yapılan konuşmalar ve atılan sloganları gerekçe gösteren polisin aile bireylerini tehdit ettiği bildirildi.

Mezopotamya Ajansı’nın haberine göre güvenlik kaygısıyla adını vermeyen bir aile yakını, “Cenaze namazının kılındığı Kadifekale Hava Şehitleri Camii etrafında bekleyen polislerden biri yanıma geldi. Yanlış yaptınız. Abdülillah Poyraz’ın orda yaptığı ilk açıklamada PKK propagandası yaptı. ‘Biz bunu onun yanına bırakmayacağız” diyerek tehdit etti” dedi.

Aile bireylerini tehdit eden polis, katil Onur Gencer’i de gözaltına alırken “İsmin ne abiciğim” diyerek şefkat göstermişti. Gencer, Türk devletinin eğiterek Suriye’de suç işlettiği silahlı çete grupları içerisinde yer alıyordu. Hızlı bir şekilde tutuklansa da, HDP’ye saldırışa şimdiye kadarki tüm izler Ankara’yı işaret ediyor.