Türkiye ekonomisi endişe veriyor
Türkiye ekonomisi endişe veriyor
Türkiye ekonomisi endişe veriyor
ABD’li yatırım bankası Goldman Sachs, Türkiye’deki kur zayıflıkları nedeniyle enflasyonda ivmenin pozitife döndüğünü belirterek durumun kaygı verici olabileceğini açıkladı.
Bankanın Enflasyon Monitörü raporunda, Ortadoğu Avrupa, Ortadoğu ve Afrika bölgesinde enflasyonda ivmenin pozitife döndüğünü belirtirken enflasyon dinamiklerine ilişkin sinyal veren TRIM göstergesinin enflasyonun önümüzdeki dönemde Türkiye ve Rusya için endişe kaynağı olabileceğini işaret ettiğini vurguladı.
Türkiye ve Rusya’da kur zayıflıkları ve talep baskılarının yukarı yönlü riskler oluşturduğunu belirten Goldman Sachs, bu ortamda Türkiye ve Rusya merkez bankalarının para politikasını gevşetmek için çok fazla alanları olmadığını ifade etti.
Kredi derecelendirme kuruluşu Fitch de önceki akşam yaptığı açıklamada, Merkez Bankası’nın (TCMB) gecelik borçlanma faizini artırmasının zayıf lira, yüksek enflasyon ve gerileyen sermaye girişlerinin yaratacağı risklere karşı daha hazırlıklı olduğuna işaret ettiğini açıkladı.