Tutsak İnal'dan çağrı: Zindan direnişlerine sahip çıkın

Kandıra 1 No'lu F tipi cezaevinde tutulan yazar Muhammed İnal, ablası Süheyla İnal ile yaptığı telefon görüşmesinde, toplumsal duyarlılığın artması ve zindan direnişlerine karşı daha duyarlı yaklaşılması gerektiği çağrısında bulundu.

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'a yönelik tecridin ve cezaevlerinde yaşanan hak ihlallerinin sona ermesi için 27 Kasım'da süresiz-dönüşümsüz açlık grevine başlayan tutsakların eylemi devam ediyor. Kandıra 1 No’lu F tipi cezaevinde tutulan yazar Muhammed İnal, ablası aracılığı yaşadıkları sıkıntıları anlattı.

Muhammed İnal konuşmasında şunları söyledi: "Direnişimizin esas amacı, mademki özgürlük, halkın özgürlüğü ve önderliğimizin özgürlüğüdür o zaman mücadelemizin de buna göre olması gerekiyor. Zindanlar direniyor Avrupa'daki halkımız yine Afrika'nın güneyindeki insanlar direniyor. Her yerde kampanyalar yürütülmekte ancak esas olan Kuzey Kürdistan'daki halkımızın ayağa kalkması ve direnişe geçmesidir. Gençlerimizin bu hamlemize ve direnişimize sahip çıkması gerekiyor. Evet, zindanlar da direnecektir. Özgür alanlarda gerillalar da direnecektir. Ancak özgürlük halkın özgürlüğüdür. Eğer halk kendi özgürlüğüne gerektiği kadar sahip çıkmazsa bu yurt dışında gerçekleştirilen kampanyalarla gereken sonuca ulaşmayacaktır.

Biz sadece yabancı ülkelerdeki direnişimiz ile ülkemizin özgürlüğünü kazanamayız kendi ülkemizde, kendi topraklarımızda da direnişimizi güçlendirmeliyiz. Bundan dolayı biz gençlerimizin halkımızın ve insanlarımızın ülkede bu mücadeleyi sürdürmelerini ve direnişlerini daha ileri boyuta taşımalarını umut ediyoruz. Unutulmasın ki, Nemrutlar da, Firavunlar da yenildi. Verilecek mücadelemizle çağdaş Firavun ve Nemrutlar da yenilecektir. Korku ve üzüntü duyulmasın. Evet bu süreçte kendilerince güçlü görünüyor olabilirler. Ancak gerçekte şu an en güçsüz dönemlerini ve yenilgiye en yakın dönemlerini yaşamaktalar. Eğer biz mücadelemize kararlı bir şekilde devam edersek Biz de en güçlü dönemimizde olduğumuzu bilelim ve eğer biz bu inanç ve düşünce ile mücadelemizi sürdürür isek başarı bizimdir."

MUHAMMED İNAL KİMDİR?

Muhammed İnal lise yıllarında Kürdistan İslami Hareket ve yurtsever gençlik çalışmalarında yer aldı. Kürdistan İslami Hareketinin gençlik, kadın ve mele örgütlenmelerini tüm Türkiye ve Kürdistan'da toplantılar ve çalışmalarla örgütledi. Aynı zamanda KİH'in basın organı olan Baweri'nin Türkiye’deki çalışmalarını sürdürüp İslami Bakış dergisini çıkarmaya başladı. 1999’da Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'ın Kenya’da uluslararası komplo ile Türkiye'ye teslim edilmesi sürecinde teyzesinin oğluyla birlikte gözaltına alındı ve 1 buçuk aylık işkence sonrası örgüt kuruculuğu suçlaması ile üç idam cezası aldılar. İdam cezaları daha sonra müebbet cezasına çevrildi.

Muhammed İnal, şimdiye kadar Ümraniye, Tekirdağ 2.nolu F tipi ve Bolu F tipi cezaevlerinde kaldı. İnal 1 Mart 2019’da açlık grevine başladı. 10 Mayıs itibari ile bu direnişini ölüm orucuna çevirerek Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a yönelik tecridi protesto edenler arasında yer aldı.

İnal'ın kaleme aldığı eserler ve cezaevi çalışmaları:

* Böyle Buyurdu Zerdüşt (Zerdeşt Wiha Ferman Kır) kitabını Mahmut Yamalak ile ve Hafiz Şirazinin Divanı'nın (Şex Sed’iye Şirazi) kitaplarını Kürtçeye çevirmiştir.

* Henüz yayınlanmayan yayınları ise Devrimci İslam Tarihi ve İslami İnşa kendine ait kitapları ve Mevlana'nın Fi ma fih ve Sun Tzu'nun Taoizmin İlkeleri adlı kitaplarını Kürtçeye çevirmektedir.

* Demokratik Modernite, İslami Bakış, Baweri, Ronahî, Haksöz ve birçok farklı dergilerde, çok sayıda makale yayınladı.