Tutsak aileleri: Bu halka boyun eğdiremezsiniz

İzmir'de Adalet Nöbeti'ndeki tutsak aileleri, "Bu halk asırlardır boyun eğmedi, bu saatten sonra da boyun eğmeyecek" dedi.

Hasta ve infazı yakılan tutsakların özgürlüğü ve tecride son verilmesi için tutsak yakınlarının başlattığı Adalet Nöbeti, 118’inci gününde Kırıklar Cezaevi önünde devam etti. Tutsak yakınları, “Girtiyên nexweş re azadî” (Hasta tutsaklara özgürlük), “Hasta tutsaklar serbest bırakılsın” yazılı önlükleri giyerek, “Bijî berxwedana zindanan”, “Hak, hukuk, adalet” sloganları attı. Eyleme, Halkların Demokratik Partisi (HDP) Buca ve Karabağlar ilçe örgütleri de katıldı.

'ÇOCUKLARIMIZI ÖLDÜRÜP İNTİHAR DİYORLAR!'

Tutsak yakını Sultan Yağmekan, “Biz anneyiz, yüreğimiz yanıyor. Çocuklarımız cezaevinde, sesimizi duyuramıyoruz. Tutuklular cezaevinde yaşamını yitiriyor, cezaevi yönetimi ‘intihar’ diyor. Çocuklarımızı öldürüyorlar. Çocuklarımız siyasi tutuklu diye bu baskıyı uyguluyorlar. İlaçları verilmiyor, sağlıklı bir şekilde tedaviye ulaşamıyorlar. Çocuklarımız üzerinde baskı sürdükçe, biz de Adalet Nöbeti'ni sürdüreceğiz. Çocuklarımız ölsün istemiyoruz, yaşanan zulüm son bulsun" dedi.

HDP Buca İlçe Örgütü yöneticisi Cahit Günay, annelerin eyleminin zulme karşı olduğunu, bunun da kutsal olduğunu dile getirdi. Günay, “Allah diyor ki zulme karşı direnin. Annelerde haksızlığa karşı direniyor. Bir babaya, torbada çocuğunun cenazesi verilir mi? Verdiler. Bu dünyanın hiçbir yerinde olmaz. Bu insan işi değil, bu zulümdür, faşizmdir. Anneler bunu kabul etmiyor. Çocukları eşit, kardeşçe yaşanabilir bir yaşamın mücadelesini veriyorlar. Bu çocuklar hırsızlık yapmamış, biz ölünceye kadar onlarla beraberiz. Bu halk asırlardır boyun eğmedi, bu saatten sonra da boyun eğmeyecek" diye konuştu.