Tutsak annesi: Çocuklarımız için her göreve hazırız

Açlık grevinde olan tutsak Mizar Aydın'ın annesi Gejwer Aydın, “Onların eylemi Önderlik için, bu halk için. Ben annesi olarak nerede ne görev varsa hazırım. Yetkililer önayak olsun. Birleşirsek daha büyük bir ses getirebiliriz” dedi.

İmralı tecridine karşı açlık grevinde olanlardan biri de Tekirdağ F Tipi Kapalı Cezaevi'ndeki Mizar Aydın. Aydın, 49 gündür açlık grevinde.

DEVLET BASKISININ ARDINDAN ADANA'YA TAŞINDILAR

9 çocuktan 3’üncüsü Mizar Aydın. Van Başkale’de doğdu ve çocukluğunun çoğunu burada geçirdi. Maddi durumlarının çok da iyi olmadığını ama ona rağmen kendilerine yettikleri için mutlu olduğunu söylüyor, Anne Kejwer Aydın. Onlar da devlet baskısı yüzünden Adana’yı mesken bilen binlerce Kürt ailesinden. Çocuklarının hepsinin küçük yaşta çalışmaya başladığını, tüm aile birlikte geçimlerini bahçelerde toplayıcılık yaparak kazandıklarını söyleyen Anne Aydın, “Mecburiyetten sesimizi çıkaramıyorduk. Mizar çocukken çok sorgulamasa da memlekete olan özlemi arttıkça sorgulamaya başladı. Neden buraya taşınmak zorunda kaldığımızı söylediğimizde de öfkelenirdi. Onu mücadeleye en çok katan da belki bu gurbetlik oldu” dedi.

‘KAZANDIĞINI CEZAEVLERİNE GÖNDERİRDİ'

Oğlunun gençlik yıllarında kazandığı tüm paraları eve değil cezaevlerine yolladığını belirten Anne Aydın, “Bir gün beni ziyarete geldiğinde sordum, ‘Oğlum kazandığın paraları ne yapıyorsun, eve de vermiyorsun’ dedim. O da, ‘Anne ben çalıştığımı, kazandığımı size verirsem cezaevine nasıl destek olurum, oradaki arkadaşlar ne yer ne içerler' dedi. O kadar bağlıydı ki davasına da arkadaşlarına da” diye konuştu.

YETKİLİLERE ÇAĞRI: ÖNAYAK OLUN, BİZ HAZIRIZ

Anne Aydın, konuşmasını şöyle bitirdi: “Oğlum her türlü çalışmanın içinde yer alırdı. Parti, gençlik çalışmaları; sürekli halk için hizmet ve mücadele için uğraşırdı. Gözaltına alınarak cezaevine konuldu. Oğlum iş üzerindeyken alınıp götürüldü. Fabrikada çalışıyordu, bir gün gelip çalışırken iş üzerinde alıp götürdüler. Şimdi de açlık grevinde. Onların eylemi Önderlik için, bu halk için. Ben annesi olarak nerede ne görev varsa üzerime düşen yapmaya hazırım. Tüm anneler hazır, bunu biliyoruz. Hatta tüm tutsak aileleri de hazır. Artık öncüler, yetkililer bize önayak olsun. Madem sesimizi duymuyorlar, bir eylem yapalım, onların eylemlerine ortak olalım. Onlar cezaevlerinde biz aileleri dışarıda eylemde olalım, belki birleşirsek daha da büyük bir ses getirebiliriz."