Tutsak yakınları işkenceyi ve işgal saldırılarını protesto etti

Adalet Nöbeti'ni sürdüren tutsak yakınları, Türk devletinin işgal saldırılarını ve cezaevlerindeki işkenceyi protesto etti.

Hasta ve infaz yakılan tutsak yakınlarının İzmir Barosu önünde sürdürdüğü Adalet Nöbeti, 52. gününde devam etti. Tutsak yakınları, “Deng bide zindanan” (Zindanlara ses ver), “Ji girtiyên nexweş re azadî” (Hasta tutuklulara özgürlük) yazılı önlükleri giydi.

Buca Kırıklar 2 Nolu F Tipi Cezaevi'nde bulunan hasta tutsak Fırat Yağmekan’ın annesi Sultan Yağmekan, 1 hafta önce oğlunu ziyarete gittiğini söyledi. Oğlunun hemoroit, kasık fıtığı, Hepatit-B hastalıklarının yanı sıra kalçasında ağrılar bulunduğunu belirten Yağmekan, “Oğlumla görüştüğümde oğlum tedavinin sağlanmadığını ve kendilerine bakılmadığını söyledi. Oğlum şu an ameliyat olmak zorunda ancak yapılmıyor. Biz anneler olarak 52 gündür Adalet Nöbeti’nde çocuklarımız için direniyoruz. Çocuklarımız her gün odalarının değiştiğini ve kendilerine hukuksuzca davrandıklarını söylüyorlar. Çocuklarımız zaten cezaevinde, bu baskı ve adaletsizlik neden yapılıyor. Bizde dışarıda elimizden geleni yapacağız” diye konuştu.

AKP-KDP iş birliğiyle Federe Kürdistan Bölgesi’ne yönelik işgal saldırılarına tepki gösteren Yağmekan, "Barzani bir an önce bu savaşı sonlandırmalı ve aklını başına almalı. 'Biz kardeşiz' diyoruz. Neden kardeş kardeşe bunu yapar. Bu zulüm nereye kadar sürecek. Artık yeter, Barzani ve Türkiye’nin Federe Kürdistan'a başlattığı operasyonları kınıyoruz ve bu savaşı kabul etmiyoruz” dedi.