Tutsak yakınları: Kürtler özgürlük ve demokrasi mücadelesi veriyor

İzmir'deki Adalet Nöbeti'nde konuşan tutsak yakını Hanım Sever, Kürtlerin özgürlük ve demokrasi mücadelesi verdiğine dikkat çekti.

Hasta ve infazı yakılan tutsakların özgürlüğü ve tüm cezaevlerinde tecrit uygulamalarına son verilmesi için tutsak yakınlarının başlattığı Adalet Nöbeti 140’ıncı gününde devam etti. İzmir Barosu önünde süren nöbette tutsak yakınları, “Deng bide zindanan”, “Hasta tutsaklara özgürlük” yazılı önlükleri giydi. Eyleme, Halkların Demokratik Partisi (HDP) Foça ilçe örgütü destek verdi.

Bandırma T Tipi Cezaevi’nde bulunan Medet Sever'in annesi Hanım Sever, İstanbul’da yapılan bombalı saldırıyı kınadı.

Sever, "Biz bu ülkede kan akmasın barış olsun dedikçe kan akmaya devam ediyor. Masum insanlar sokak ortasında katlediliyor. Sivil halka yönelik gerçekleştirilen saldırılara son verilmesini istiyoruz. Seçimler yaklaştıkça bu gibi saldırılar da artıyor. Bu ülkede özgürlük, barış ve adalet isteyenler cezaevlerine atılıyor. Ama bomba patlatanlar, rahat bir şekilde evine gidebiliyor. İstanbul saldırısı Ankara'dakini hatırlatıyor. Ankara'da da barış isteyen halkı bombalayarak, 100 kişiyi katlettiler. Sivil halka yönelik yaptıkları bombalı saldırıları Kürt halkının üzerine yığmaya çalışıyorlar. Bunu asla kabul etmiyoruz. Sivil halkı hedef alan hiçbir eylemi doğru bulmuyoruz. Bu ülkeye barış, demokrasi, adalet gelene kadar mücadele edeceğiz. Kürt halkının davası barış, demokrasi ve özgürlük davasıdır" dedi.