Tutsak yakınları: Tecridi kabul etmiyoruz

Bakırköy Kadın Kapalı Cezaevi önünde eylem yapan tutsak yakınları, tecridin kaldırılmasını ve hak ihlallerinin son bulmasını istedi.

Marmara Tutuklu ve Hükümlü Aileleri İle Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği (MATUHAY-DER) ve Anadolu Yakınlarını Kaybedenlerle Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (ANYAKAY-DER), Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan üzerinde uygulanan tecrit ve tutsaklara yönelik ihlallere karşı Bakırköy Kadın Kapalı Cezaevi önünde açıklama yaptı. Halkların Demokratik Partisi (HDP) milletvekilleri Oya Ersoy ve Züleyha Gülüm, partinin il ve ilçe yöneticilerinin yanı sıra Barış Anneleri İnisiyatifi de eyleme destek verdi.  

Polislerin cezaevi çevresini ablukaya alması nedeniyle kitle açıklamayı cezaevi yolu üzerinde yaptı. 

POLİS ENGELLEMEYE ÇALIŞTI

 HDP Milletvekili Züleyha Gülüm, cezaevlerindeki hak ihlallerine, tecridin tüm ülkeye yayılmasına, hasta tutsakların tahliye için ölüm anının beklenmesine karşı toplandıklarını ifade ederek, “İmralı’da yaşanan tecridi kabul etmiyoruz” dedi. Gülüm'ün konuşması sırasında polisler sık sık anons yaparak konuşmayı engellemeye çalıştı. Gülüm, açlık grevlerine, hasta tutsaklara ilişkin sözlerini söylemeye devam edeceklerini vurguladı. Gülüm, özgürlük, barış, adalet ve demokrasi taleplerini yinelemekten vazgeçmeyeceklerini dile getirdi.

‘ONLARI ELİNİZDE BIRAKMAYACAĞIZ’

Açıklamanın ardından kitle yürüyüşe geçti. Kısa süre sonra kitleyi ablukaya alan polisler, yürüyüşü engelledi. Polisin engelleme çabalarına karşı kitle sık sık "Bijî berxwedana zindanan” sloganları attı. 

Açıklama ardından metrobüs durağına gidenleri ablukaya alan polis geçişleri engelledi. Uygulamaya tepki gösteren tutsak yakını, “Biz ciğerlerimiz için buradayız, onlar için mücadele edeceğiz, onları ellerinizde bırakmayacağız” dedi. 

Polis ablukasını aşan kitle, zılgıt ve alkışlar eşliğinde bölgeden ayrıldı.