Tutsaklar baskılara karşı açlık grevinde

Van ve Patnos cezaevlerinde yaşanan baskı ve işkencelere her gün bir yenisi eklenirken, tutsaklar da buna karşı açlık grevine başladı.

Patnos L ve Van F ile T Tipi cezaevlerinde siyasi tutsakların baskı ve saldırılara karşı açlık grevine başladığı öğrenildi. Tutsak yakınlarının verdiği bilgilere göre, Van F Tipi Kapalı Cezaevi'nde avluları kapatılan 4 siyasi tutsağın cezaevindeki baskıları protesto etmek için açlık grevi başlattıkları kaydedildi.

Yaklaşık 2 haftadır açlık grevinde olduğu öğrenilen tutsaklardan Kadir Karabak, cezaevinde yaşananları telefon görüşmesinde ailesine aktardı. Ailesi, Kadir'in aktarımlarını şöyle dile getirdi: "Telefonla son görüşmemizde, Kadir ile beraber 4 tutsak havalandırmaları kapatıldığı için 2 haftadır açlık grevinde olduklarını söyledi. Cezaevi yönetimi tarafından talepleri yerine getirilene kadar açlık grevini sürdüreceklerini belirtti."

Diğer tutsak ailelerinin aktarımlarına göre ise Van T Tipi Kadın Kapalı Cezaevinde kadın tutsaklarda "saç kıran" hastalığının baş gösterdiği ifade edildi. Saç kıran hastalığının yayıldığı ve bu nedenlerden kaynaklı tüm kadın tutsakların saçlarının döküldüğü kaydedildi.

PATNOS CEZAEVİNDE BASKILAR ARTIYOR

Patnos L Tipi Cezaevi'nde de, görüş için Van'dan giden aileler, cezaevine giriş için dört ayrı yerde aramaların yapıldığın söyledi. Bebeklerin biberonlarına dahi gardiyanlar tarafından el konulduğu, gardiyanlar ve bir kadın arasında tartışmaların yaşandığı gardiyanın tartışma sonrası keyfi bir şekilde kadının görüşünü engellediği aktarıldı.