Tutsakların telefonda açlık grevinden bahsetmesi de yasak!

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan üzerindeki tecride karşı 1 Mart’tan bu yana açlık grevinde olan Urfa T Tipi 2 Nolu Cezaevi’ndeki tutsakların telefon görüşmelerinin “açlık grevlerinden bahsetmeleri” halinde kesildiği bildirildi.

Tüm cezaevlerinde siyasi tutsaklar üzerindeki baskıların arttığına yönelik haberler gelmeye devam ediyor. Açlık grevindeki tutsaklar ise yeni keyfi uygulamalara maruz kalıyor.

Alınan bilgilere göre Urfa T Tipi 2 Nolu Cezaevi’ndeki tutsaklar telefonda açlık grevinden bahsettiklerinde görüşme aniden kesiliyor. Bu uygulamanın özellikle siyasi tutsak İdris Duruk’un 30 Mart’ta ailesiyle yaptığı görüşmede, açlık grevcisi bir tutsağın iradesi dışında hastaneye götürüldüğü ve günlerdir kendisinden haber alınamadığını aktarması artından yoğunlaştığı öğrenildi.

Tüm cezaevlerindeki siyasi tutsaklar 1 Mart’tan itibaren süresiz-dönüşümsüz açlık grevine katıldılar. Ancak yüzlercesi aylar önce başlamıştı. Urfa T Tipi’nde 5 Ocak’ta süresiz-dönüşümsüz açlık grevine giren tutsakların durumları kritik bir aşamada olduğu bildiriliyor.