TV 10 için nöbet sürüyor: Sesimizi duyuracağız

Kapatılan kanallardan TV 10 için nöbet eylemine devam edildi. Eylemdeki konuşmalarda, "Sesimizi bütün alanlarda duyuracağız" mesajı verilirken, halkların AKP ve MHP'den bir beklentisi olmadığına vurgu yapıldı.

TV 10’un kapatılması protesto edilmeye devam ediyor. Her cumartesi Alevi kurumları, TV 10 çalışanları ve Cumartesi Anneleri’nin katılımı ile düzenlenen nöbet eylemine devam edildi. Galatasaray Meydanı'ndaki eylemde, "Alevilerin sesi susturulamaz" pankartı açıldı ve "Özgür basın susturulamaz", "Alevilerin sesi susturulamaz", "TV 10'u susturamazsınız" sloganları atıldı. Bu haftaki eyleme, Anadolu Kültür ve Araştırma Derneği (AKA-DER), Koçgiri Derneği, Demokratik Alevi Derneği gibi kurumlar da destek verdi.

GÜLEÇ: BÜTÜN ALANLARDA SESİMİZİ DUYURACAĞIZ

TV 10 çalışanlarından Veli Haydar Güleç, TV 10'la dayanışmak için her cumartesi eylem yaptıklarını hatırlatarak, iktidarın tek sesliliği hakim kılmak istediğine dikkati çekti. Güleç, şöyle konuştu: "Her şeyi tekleştirmeye çalışıyorlar, tekliğe karşı çoğulculuğun sesi olmaya çalıştık. Tek bir sesi hâkim kılmak istiyorlar, bunun için birçok şeyi heba ediyorlar. Freni patlamış kamyon gibi gidiyor ülke. Susturmaya çalışıyorlar ama susmayacağız; bütün alanlarda sesimizi duyuracağız."

KARAMAN: HALKLARIN AKP VE MHP'DEN BEKLENTİSİ YOK

Koçgiri Derneği Eş Başkanı Rıza Karaman da TV 10’un derhal açılmasını talep etti. Basın yayın organlarının kapatılmasının ardından iktidarın muhalefeti susturmak isteğine vurgu yapan Karaman, "Türkiye'de tek muhalefet yapan bir partinin eş başkanları içeri alındı. Dokunulmazlıklar kalktıktan sonra baskılar arttı. Bugün zalimlerin önüne gül atanlar, ihanetçi ve işbirlikçileri var. Bu halkların AKP'den, MHP'den beklentisi yok. Muhalefeti sivil toplum kuruluşları, sendikalar, meslek odaları, ezilen tüm kesimler oluşturmalı" dedi.

Etkinliğin sonunda TV 10'un programcılarından Cihan Çelik de bağlama eşliğinde bir deyiş söyledi.